TROFEJNA SEZONA ZRENJANINSKOG ATLETSKOG KLUBA AS 023

Ponosni na rezultate i osvojene medalje

Najuspešniji u 2018. godini su bacačica kugle Anastazija Homan Savković i sprinter Jovan Jovanović

Peti rođendan Atletski klub As 023 proslavio je u četvrtak, kada je održana sednica Skupštine kluba, a najboljim takmičarima, prijateljima kluba i onima koji su pomogli, uručene su zahvalnice.
Najuspešnija u 2018. godini bila je Anastazija Homan Savković koja je u konkurenciji devojčica do 16 godina u bacanju kugle donela srebrne medalje sa pojedinačnog šampionata Srbije u dvorani i na otvorenom, zlatom se okitila na prvenstvima Vojvodine i Beograda u dvorani, pobednica je školske olimpijade i drugoplasirana na školskom prvenstvu Srbije.
Među dečacima istakao se Jovan Jovanović. On je u kategoriji do 14 godina u disciplini 300 m i u štafeti 4 puta 50 m osvojio srebro na prvenstvu Srbije, pobednik je školske Olimpijade, a drugoplasirani je bio na školskom prvenstvu Srbije.
– U Klubu treniraju 22 atletičarke i atletičara, a škola atletike, koja je po rezultatima jedna od najboljih u Srbiji, ima 50 članova. Naši predstavnici učestvovali su na 32 takmičenja sa kojih su doneli šest pehara i 73 medalje – 28 zlatnih, 31 srebrnu i 14 bronzanih – ističe Borislav Mandić koji, uz Vukosavu Đapić Atanacković, trenira mlade atletske asove.
Prvi put od osnivanja As 023 je učestvovao i na ekipnim takmičenjima. Atletičarke do 16 godina su na prvenstvu Srbije u Novom Sadu osvojile četvrto mesto (Andrea Sremac, Anastasija Homan Savković, Katarina Čabrilo, Marina Stojšin, Sara Gut, Alka Bošnjak i Una Tot). Na finalu kupa Srbije te devojke, kojima su se pridružile Milica Božović, Anja Živković i Dunja Nadlački, plasirale su se na peto mesto.
Treneri su posebno ponosni na uspehe najmlađih takmičara. Na prvenstvu Srbije u dečjoj atletici u dvorani ekipa 2010. godište je prva, generacija 2008. treća, a tim dece rođene 2009. i 2007. godine je četvrti. Na prvenstvu države na otvorenom ekipa 2010. godine je trijumfovala, a tri godine stariji mališani su zauzeli drugo mesto.B. MANDIĆ

B. MANDIĆ