TURISTIČKI KARAVAN IZ HERCEG NOVOG STIŽE U SUBOTU U ZRENJANIN: Uvertira za „Praznik mimoze”

Zrenjanin će u subotu, 12. januara, dočekati promotere 50. „Praznika mimoze“ koji se ove godine održava u Herceg Novom. Tačno u podne atraktivni karavan gostiju iz ovog primorskog grada proći će Trgom slobode i ulicom Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića – mažoretkinje, trubači, učesnici koji donose u naš grad miris mimoza i dah proleća…


Tim povodom je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare, na kojoj su o predstojećoj manifestaciji govorili direktor Turističke organizacije (TO) Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i saradnik Saša Mirčetić. Moderator je bila Jelena Jajić iz TO.
– Karavan mimoze biće lepa uvertira za 50. „Praznik mimoze“ koji se ove godine održava u Herceg Novom. Zahvaljujući dobroj saradnji sa čelnicima Herceg Novog, koji nam takođe dolaze u goste, i naši sugrađani će uživati u prelepom programu. U defileu će biti više od sedamdeset članova, među kojima dvadesetak mažoretkinja, muzičara Duvačkog orkestra i drugih zanimljivih učesnika. U okviru jed
noipočasovnog programa u centru grada, doneće nam ukus i miris mora, vina, svega što krasi atmosferu južnog Jadrana – rekao je Ljubotina.


Podsetivši da su promoteri „Praznika momoze“ bili u Zrenjaninu pre tridesetak godina, Mirčetić je rekao kako mu je drago što je njegova ideja ostvarena, istrakavši da je program veoma atraktivan i da gosti pripremaju iznenađenja.
Prema rečima Jelene Jajić, poslednji su promoteri „Praznika mimoze“ bili u Zrenjaninu 1985. godine.
– Karavan mimoze prolazi Austrijom, Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Republikom Srpskom i Srbijom. Tako će jedan od najatraktivnijih i najmirisnijih turističkih karavana u Evropi stići u Beč, Ljubljanu, Kranj, Novo Mesto, Banja Luku, Višegrad, kao i na Zlatibor, te u Novi Sad, Beograd, Zrenjanin. Naš grad će biti dostojan domaćin prijateljima i organizatorima „Praznika mimoze“ iz Herceg Novog, a naši sugrađani imaće privilegiju da osete dah proleća već u januaru, što bi trebalo da postane tradicija – ukazala je Jelena Jajić.


Da sve bude kako valja brinuće Komunalna policija Zrenjanin čiji je direktor Igor Virijević prisustvovao konferenciji za novinare.


B.J.
Foto: J. Nj. Drndak