Tužilaštvo i policija „razoružali“ taksi kartel

Piše: Dalibor Bubnjević
Zahvaljujući neodgovornim liderima taksi udruženja, Zrenjanin je do nedavno podsećao na Divlji zapad. Veliki broj vozila, koja su pružala usluge prevoza građanima, kretao se na način koji nije uobičajen ostalim učesnicima u saobraćaju. Neretko su se sugrađani žalili na njihovo bahato ponašanje. Stiče se utisak da je značajan broj članova taksi udruženja smatrao da je izvan pravnog sistema Srbije.
Zahvaljujući posvećenom angažovanju ovdašnjeg tužilaštva i policije, u našem gradu su sprečeni anarhija i divljaštvo. U rekordnom roku je Policijska uprava podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica u jednom udruženju zbog sumnje za činjenje brojnih krivičnih dela. Nedavno je tužilaštvo bilo izuzetno efikasno u preduzimanju radnji radi sankcionisanja tzv. divljih taksista.
Zrenjaninci sa velikim oduševljenjem reaguju na spremnost države da se razračuna sa licima koja ne poštuju zakone. Poslednje akcije nadležnih državnih organa ulivaju nadu mnogima u pravni sistem.
Bitno je napomenuti da su ključni nosioci borbe protiv bahatosti u Zrenjaninu Mladen Vujin, osnovni javni tužilac, kao i Bojan Marković, načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu. Bez snažne i koordinirane akcije dvojice mladih ljudi, teško je i zamisliti pozitivne efekte kojih smo svi svedoci ovih dana.