U BOTOŠU OBELEŽAVAJU 87 GODINA FUDBALSKOG KLUBA „OMLADINAC FAM”

Da lopta oko sebe sve spaja i daruje

U svom Domu sportova „Aleksandar Aleksandrovič Kareljin” u petak, 22. marta, Botošani će proslaviti 87 godina od osnivanja seoskog Fudbalskog kluba „Omladinac FAM”. Manifestacija koju su ovde nazvali „Dan fudbala” počeće u 14 časova, turnirom pionirskih ekipa.
Kako kaže Branislav Lazić, predsednik Kluba, očekuje se da tog popodneva približno sto mališana, dečaka i devojčica uzrasta od osam do 15 godina, pokažu fudbalsku strast, i ono što su naučili o toj igri u svojim klubovima i školama.
Turnir pionira potamiških sela, Botoša, Tomaševca, Orlovata i Banatskog Despotovca, samo je uvod za petak popodne i veče. Na parketu botoškog Doma sportova, posle najmlađih, igraće seniori, a a na tom turniru nastupiće ekipe botoškog „Omladinca FAM”, beogradskog „Studenta FAM”, elemirskog „Naftagasa” i „Mladost” iz Banatskog Despotovca.
Za 18 časova zakazan je duel veterana beogradske „Crvene zvezde” i Banaćana, odnosno Zrenjaninaca, čiji je selektor proslavljeni rukometni olimpijac, a sada sportski radnik, Momir Rnić. Lazić kaže da će veteranima „Zvezde” u Botoš doći Dragan Džajić, Karasi, Šestić, dok će boje domaćina, uz Rnića, braniti Srdić, Bikić…

Z. D.

Opširnije u štampanom izdanju