U ČETVRTAK U KULTURNOM CENTRU: Humanitarna izložba Rotari kluba

U malom salonu Kulturnog centra, zrenjaninski Rotari klub (Rotary club) u saradnji sa KC-om organizuje prodajnu izložbu slika koje su nastale na humanitarnoj slikarskoj koloniji organizovanoj 14. septembra ove godine. Svečano otvaranje postavke koju će činiti četrnaest radova, zakazano je za četvrtak, 21. novembar u 19h a poslednjeg izlagačkog dana (29. novembra) u 18 časova biće održana i aukcija. Prodajom slika prikupiće se novac za obnovu biste Uroša Predića u zrenjaninskoj Aleji velikana.

Devet akademskih slikara, čiji će se radovi naći na aukciji: Hajnalka Đokić, Olja Ludoški, Aleksandra Ilić, Nadica Simjanovski, Marina Bojanić, Jelena Bursać, Jelena Gojsović, Tijana Munćan i Duško Kirćanski, ove godine stvarali su svoja dela u neobičnom ambijentu, i, kako kažu, bio je to poseban izazov. Ovog puta, prostor za održavanje slikarske kolonije obezbedio je prošlogodišnji predsednik Rotari kluba Zrenjanin, Fjodor Ćirić, u svom prodajnom salonu automobila, Opel Ćirkom DOO.

Akcija (humanitarna slikarska kolonija i aukcija) je počela pre tri godine, idejom tadašnjeg predsednika dr Gaje Pozojevića, a nastavlja se svakog septembra.

M.Ml

Foto: Arhiva Rotari kluba