U DVORIŠTU MEDICINSKE ŠKOLE: Drvo sećanja na Tijanu Jurić

U dvorištu Medicinske škole u Zrenjaninu raste sadnica rjabine, posađene u znak sećanja na tragično stradalu devojčicu Tijanu Jurić. Ovakva sadnica krasi i dvorišta Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Sonja Marinković“ u Mihajlovu. Akciju je pokrenuo Zrenjaninac Ilija Jovanov koji je i poklonio biljke.

Uključivši se u ovu akciju, Medicinska škola je želela da svojim učenicima skrene pažnju na opasnosti koje mlade svakodnevno vrebaju.

– Želimo da drvo koje će rasti u našoj školi, bude i sećanje na jedan mladi ugašen život, ali i opomena da se to više nikada ne desi. Ovo je samo prva od akcija koju ćemo sprovesti sa Fondacijom „Tijana Jurić“ – istakla je direktorka Medicinske škole Sanja Necin, dodavši da ta škola stalno radi na prevenciji nasilja, kroz radionice i predavanja.

– Sadnja rjabine je simboličan način da podsećanjem na Tijanin tragično ugašen život, podsetimo i svu decu i mlade da se uvek čuvaju i da budu bezbedna – rekla je, u ime Fondacije – Bojana Latinović.
M.B.