U GRADSKOJ KUĆI OVOG ČETVRTKA: Promocija knjige “Кo Т’ pokida sa grla đerdane”

U četvrtak, 6. decembra, sa početkom u 18 časova, biće promocija knjige Кo Т‘ pokida sa grla đerdane”, autora dr Jovana Popovića. Promocija će se održati u baroknoj sali Gradske uprave.

Učesnici su Dejan Bošnjak, učitelj i afirmisani društveni radnik, Dejan Tomić, muzički urednik i publicista, Sima S. Matić, priređivač-urednik, dr Slobodanka Boba Latinović, Miša Blizanac, pevač, kompozitor (višestruki pobednik Zlatne tamburice), Milan Prunić, Duma (višestruki pobednik Zlatne tamburice) i Maksa Gajdaš iz Sivca sa njegovim sastavom.

Knjiga je satkana od pripovedanja i priloga više autora, pored ostalih i znamenitog zrenjaninskog hroničara, penzionisanog učitelja Dejana Bošnjaka, koji je i najzaslužniji za oživljavanje uspomene na dr Jovana Popovića. Pesmu, koja je postala i naslov knjige, komponovao je doktor Popović, na stihove Alekse Šantića, a tu pesmu su pevale Radmila Dimić, Nada Mamula, Dušica Bilkić, Merima Njegomir, Hanka Paldum i mnoge druge pevačke zvezde.

Dr Jovan Popović rođen je u Adi, a ceo vek proveo je u Zrenjaninu. Bio je očni lekar i humanista, iako se samo amaterski bavio muzikom, ostavio je dubok trag i u toj sferi, kao značajan kompozitor.

Promociju organizuju kompanija „UM-ING“ doo i izdavačka kuća „Tiski cvet“ Novi Sad uz podršku Grada Zrenjanina.