„KIFLIJADA“ U ALEKSANDROVU: Čiji je kroasan najukusniji?

Ana Radlovački, članica Kluba žena „Vredne ruke“ iz Srpskog Itebeja osvojila je prvo, a Ljupka Miškov, „Livađanke“ iz Aleksadrova drugo mesto, dok je treća bila Ljiljana Savković, Asocijacija žena iz Banatskog Despotovca na ovogodišnjoj „Kiflijadi“. Manifestacija je sinoć održana u Aleksandrovu, u organizaciji tamošnjeg Aktiva žena. Njima su pripali i pehari, dok su Rada Mazrak, „Međanke“ i Vera Jovin, Udruženje žena grada Zrenjanina MZ „Sava Kovačević“ dobile medalje i utešne nagrade. Ovako je odlučio žiri, Slađa Samolov, predsednica, Sonja Adamov i Ljiljana Milošev, koje su ocenjivale kroasane.

– Ovo je sedma manifestacija. Zahvaljujem se Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Mesnoj zajednici Aleksandrovo, Opštini Nova Crnja, članicama Udruženja – rekla je Snežna Adamov, predsednica Aktiva žena.- Opredelili smo se za kifle kroasane, i to slane. Bila su 24 uzorka.

Ana Radlovački, najuspešnija takmičarka, rekla nam je da rado pravi kroasane i da se ovoga puta odlučila da oni budu „prazni“, odnosno bez nadeva.

M. Bečejac

Foto: Zoran Dedić