U JAŠI TOMIĆU VEĆ STO DANA BEZ FIKSNOG „ALO”

Opelo pALOJ banderi i poslovnosti MTS-a

Početkom oktobra, u jašatomićkoj Ulici Sonja Marinković, vozač kamiona slučajno je srušio telefonski stub i bez fiksnog „alo” ostavio nekoliko domaćinstava. Od tada je prošlo sto dana, a iz MTS-a nikako da pošalju majstore ne bi li otklonili kvar i pretplatnicima ponovo omogućili „vezu sa svetom”. Zbog toga su Jašatomićani, nezadovoljni njenim ponašanjem, nedavno organizovali opelo banderi i poslovnosti pomenute kompanije.
– Sve je odmah prijavljeno policiji, a patrola je po uviđajua o svemu odmah izvestila i MTS. U zrenjaninskoj poslovnici MTS-a su mi rekli da je kvar registrovan, ali ne i kada će biti otklonjen. Mada sam telefon koristio samo početkom oktobra, morao sam da platim račun za ceo taj mesec kao i za novembar, a videću da li će mi MTS tražiti da platim i nepostojeće decembarske usluge – rekao nam je Vladimir Zubac.
Za razliku od našeg sagovornika koji lako koristi mobilni telefon, njegove komšije, zašle u devetu deceniju, zbog prekida u radu fiksnog telefona istinski su zabrinuti. Strepe da neće umeti da pozovu lekara ako im hitno zatreba, što ne mogu da se jave rođacima koji ih zovu na njihov stari „fiksni” telefon.
Z. D.