U OKVIRU MANIFESTACIJE „DANI KLEKA“: Promovisana knjiga „Hercegovina u NOB“

Promocija kapitalne četvorotomne knjige magistra Milana Ateljevića, učesnika Narodnooslobodilačke borbe od 1941. godine „Hercegovina u NOB“ održana u subotu, bila je jedna od centralnih događaja „Dana Kleka“ održenih proteklog vikenda.

O knjizi koja na skoro 3.000 stranica obrađuje najsudbonosnije bitke na prostrima Jugoslavije tokom Dugog svetskog rata, govorili su predsednik Gradskog odbora SUBNOR Beograda Bora Ercegovac, urednik izdanja pukovnih Zvonimir Pešić, pukovnik Milan Komar i Slobodan Popovac – publicisti, Dragiša Komnenić, predsednik Sekcije 29. Hercegovačke udarne brogade Narodnooslobodilačke brigade Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i autor knige.

Magistar Milan Ateljević poklonio je dvadeset i pet kompleta svoje knjige Mesnoj zajednici, boračkoj oganizaciji, Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ i većem broju kolektiva Kleka i Zrenjanina. Milan Atreljivić je najavio da će svim učenicima koji na jesen krenu u prvi razred pokloniti komplet školskog pribora.

Početak promocije obeležen je pesmom „Po šumama i gorama“.

U umetničkom delu programa glumac Nebojša Kundačina izgovorio je nekoliko pesama Alekse Šantića „Sloboda“ i „Mi znamo sudbu“ kao i pesmu Jovana Dučića „Hercegovina“.

M. S-n.

2-Mr Milan AteljEvic urucuje komplet kniga direktorki OS Jovan Ducic Ranki Žua