U OŠ „ PETAR PETROVIĆ NJEGOŠ”: Promovišu sport i zdrav način života

Sportski dan, koji Klub nastavnika i roditelja „Sinapsa” organizuje u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš”, biće održan 2. juna, u 9 časova. Sportski dan, koji se sprovodi treću godinu za redom, nastao je kao rezultat saradnje roditelja, učitelja i nastavnika u OŠ „P.P.Njegoš” i vaspitača vrtića „Bambi”. Cilj je promovisanje zdravog načina života, druženja dece, roditelja i nastavnika, timskog duha, predstavljanja zanimljivih igara (takmičenje u navlačenju konopca, trčanju, pikadu, vorteksu itd.)

– Ovaj Sportski dan podržaće više sponzora koji će svojom donacijom obezbediti školi potrebne rekvizite za dalji rad sa decom. Po završetku sportskog dana, donirani rekviziti ostaju u školi na korišćenje (veliki broj lopti, rekvizita za vorteks, prepona, obruča, palica za štafetu…) – rekla nam je Ivana Branković iz „Sinapse” i dodala:

Ono što je još bitno kao podrška razvijanju sportskog duha kod dece i njihovom druženju jeste da svako dete može da se prijavi bez obzira na svoju fizičku spremnost i zajedno sa timom svojih drugara učestvuje u interesantnim disciplinama – kazala je Ivana Branković.

Takmičiće se učenici viših i nižih razreda i predškolci, u pet disciplina, a očekuje se više od 200 učesnika.


M.B.

(Foto: Sinapsa, arhivski snimci)

njegos sportskidan2

njegos sportski dan3