U PORODICI ČAUŠEVIĆ RUKOMET JE SPORT BROJ JEDAN

Mila i Davor tatini pravi naslednici

Sedamnaestogodišnja Mila i petnaestogodišnji Davor u svet rukometa zakoračili su odavno, treniraju od malena i već sada su veoma uspešni. Talenat i ljubav prema tom sportu nasledili su od tate Zlatka Čauševića, nekadašnjeg rukometaša Goražda i zrenjaninskog Proletera.
Mila je prvotimka Proletera, igra levo krilo, veoma je efikasna, brza i snalažljiva. U prolećnom delu sezone bila je jedna od najboljih u crveno-beloj ekipi.
– Iza mene je dobra sezona, uspeh je plasman u sredini tabele Super B lige. Počela sam u Proleteru, tu želim i da završim karijeru, a u međuvremenu volela bih da igram u nekom jačem klubu i u reprezentaciji. Ali, pre svega želim da završim srednju školu i fakultet. Rukomet volim, ali od sporta ne može da se živi. Planiram da završim nešto što ima veze sa sportom. Znam da za diplomirane „difovce” baš i nema posla, zato ću studirati nešto vezano za sportsku medicinu – kaže Mila.
Davor je član novosadske Vojvodine, igra za pionirsku selekciju, ali će se, po svemu sudeći, ove godine priključiti prvom timu. On je na pionirskom prvenstvu države, koje je Vojvodina nedavno osvojila, proglašen za najboljeg igrača.
– Rukomet je u našoj porodici sport broj jedan, ja treniram od svoje pete godine. Igram za Vojvodinu, putujem na treninge. Svi moji planovi vezani su za rukomet. Želim da ostvarim vrhunsku karijeru, najpre da postanem prvotimac Vojvodine, a posle da igram negde u inostranstvu, a nastup u reprezentaciji mi je najveća želja. Moj krajnji cilj je da budem toliko uspešan da mogu da živim od rukometa – priča Davor.

B. MANDIĆ