U SLICI I REČI: U LEPO UKRAŠENOM CENTRU, U BOŽIĆNOM SELU, UŽIVALI SU I MALIŠANI I NjIHOVI RODITELjI

Bogat program „Novogodišnje čarolije”

Praznična euforija u gradu na Begeju još uvek traje. Centar je ukrašen, reklo bi se, nikad lepše. A radi i klizalište! Klizači, mali i veliki, iskusni i oni manje vični, iz dana u dan pokazuju svoje umeće na ledu. Kada se klizanje završi i klizači pođu na odmor, tu je i novogodišnji bazar sa slatkišima i bombonama koje mirišu na detinjstvo i bezbrižnost. Na štandovima su mogle da se kupe dekoracije, venčići i ikebane, slike i ikone, praznične čestitke…
Novogodišnji dekor Grada sačinjavali su zvezdano nebo, tri jelke, ledena kugla i naravno Deda Mraz i njegovi irvasi koji su i upotpunili „Božićno selo”.
Grad Zrenjanin u saradnji sa Turističkom organizacijom, Kulturnim centrom i uz podršku kompanije „Gomeks” organizovao je od 23. decembra do 6. januara muzički program pod nazivom „Novogodišnja čarolija” u kojem su svi uživali. Kićene su jelke, plesalo se i igralo.
Učestvovali su Gradski dečiji hor Kulturnog centra, Dečiji crkveni hor „Prepodobni Rafailo Banatski”, deca iz vrtića „Vila” i „Crvenkapa” , solistkinja Ana Aleksić Šajrer, Hor „Emanuel”, „Haos” animatori, Kulturno-umetnička društva „Pionir”, „Moja Sosa” i „Đerđef” . Za igru i ples zaduženi su bili članovi Gradskog plesnog kluba „Fri dens” (Free dance).


U večernjim časovima nastupali su „Bid bend”, „Švarc i prijatelji”, „Vesli tamburaši”, „Maršal bend”, bend „Francuska sobarica”, Di-džej Buki (DJ Buki), Etno sastav „Filigrani” i „Samerhaus olmost akustik bend” (Summerhouse almost acoustic band).
Vokalna solistkinja i operska pevačica Milica Dosković 5. januara održala je novogodišnji koncert.
U najluđoj noći, 31. januara, održan je poseban novogodišnji program. Tokom prepodneva najmlađi sugrađani su se družili sa animatorima, a sve je obradovao susret sa najsimpatičnijim dekicom koji je došao direktno iz Laponije – Deda Mrazom.
Od 21 čas nastupio je Džimi Hendriks tribjut bend „Elektrik junivers” (Electric universe – Jimmy Hendrix real tribute band) kao i lokalni bendovi „Mister Faz” i „Overdrajv” (Mr Fuuz i Overdrive).


I kao što kaže izreka „Sve što je lepo ima kraj”, tako je i zrenjaninska čarolija završena na Badnje veče, po tradiciji uz korinđaše. Program je tako i bio koncipiran kako bi svi najradosniji hrišćanski praznik, Božić dočekali u krugu porodice i najmilijih.
Kako je najavljeno, klizalište će na Trgu slobode biti postavljeno do kraja januara i radiće svakodnevno, od 10 do 22 časa, s tim što će u terminu od 18 do 19.30 časova biti organizovana škola klizanja. Građani će klizalište moći da koriste po ceni od 100 dinara za sat vremena, uz besplatno iznajmljivanje klizaljki.
Miroslava Malbaški

FOTO: JOVAN DRNDAK NjEGOVIĆ