U SREDNJOJ POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI ZRENJANIN ISPRAĆENA JOŠ JEDNA GENERACIJA MATURANATA

Položili ispit zrelosti, slede im još mnogi

Tradicionalnim okupljanjem u krugu svoje škole, defileom i lepim umetničkim programom, učenici završnih razreda zrenjaninske Srednje poljoprivredne škole obeležili su i proslavili završetak srednjoškolskog obrazovanja. Dobro raspoloženi, u društvu roditelja, braće, sestara i prijatelja, ispraćeni su lepim umetničkim programom koji su im pripremili vršnjaci, a i nešto mlađi đaci njihove škole.
U pet završnih i maturskih odeljanja Škole je 100 učenika.
Direktora Škole Milica Damjanović Tomin se maturantima obratila sa nekoliko jednostavnih i toplih reči:
– Lepi ste i vredni mladi ljudi, prvi od ispita zrelosti ste položili. Iz ove škole izlazite spremni za izazove koji Vas očekuju, izazove koji čine sam život. I sama sam bila u „vašoj koži” i verjem da se i vi osećate slično kao i ja tada. Moje kolege i ja, kao i vaši roditelji, učinili smo sve što smo umeli i znali da vas uputimo u život koji je pred vama – poručila je maturantima Milica Tomin Damjanović.
U odeljenju 3-4, rukovaoci – mehaničari poljoprivredne mehanizacije, gde je odeljenjski starešina bio Zoltan Kašlik, završni ispit je položilo svih 18 učenika.
U četvrtom jedan u kome su se obrazovali poljoprivredni tehničari, a gde je odeljenjski starešina bila Milka Draganić, profesorka fizičkog vaspitanja, je bilo 28 učenika.
Odeljenje četvrto dva, veterinarski tehničari, čiji je odeljenjski starešina Saša Ljevar, profesor istorije, maturski ispit je položilo svih 26 učenika.
Svih 15 učenika četvrtog tri, u kom su se obrazovali tehničari hortikulture, čiji je odeljenjski starešina Sandra Pauljev, profesorka preduzetištva i menadžmenta, položilo je maturski ispit u junskom roku.
Svih 13 učenika četvrtog četiri – tehničari za pejzažnu arhitekturu, čiji je odeljenjski starešina Tanja Ković – profesor hemije, položilo je maturski ispitu junskom roku.

 • ISPRAĆAJ – SKLADNO I SA MEROM
  Umetnički program svečanosti ispraćaja maturanata pripremili su Vera Cvejanov, Vesna Vojnović i Dragana Jovanović – recital i skečeve.
  Svečani program su vodile profesorka Dragana Jovanović i Jelena Stojadinović i učenice Jovana Grujić i Jelena Krenjicki.
  Profesor Zlatko Markov i učenik Milan Boškov otplesali su sa Emilijom Šulja i Kristinom Mladenović dva valcera, a u muzičkom programu nastupile su i učenice prvog i drugog razreda Adrijana Đurić, Anita Jašari Teodora Burić i Maša Dragosavac.
  Teodora Burić i Stefan Totan izveli su skeč iz poznatog filma „Lajanje na zvazde”.
 • ESEJ ANE LENHART
  Anna Lenhart, učenica 4-4 pročitala je svoj nagrađeni esej na temu „Krv život znači”, za koji je ove godine nagrađena prvom nagradom na literarnom konkursu Crvenog krsta. Ona je iskoristila ovu priliku i da se duhovitom pesmom oprosti i od svoje „razredne” Tanje Ković.
 • PETORO „VUKOVACA”
  Ukupno pet učenika ove generacije Srednje poljoprivredne škole osvojilo je diplomu „Vuk Karadžić”.
  To su Višnja Živanović i Petar Živković Stegić – veterinarski tehničari, Jovana Krenjicki – tehničar hortikulture, Jovana Grujić – tehničar za pejzažnu arhitekturu i Božo Žarkić – rukovalac poljoprivredne tehnike.
 • ODLIČNIH – 24!
  U generaciji 2017/2018. ima 24 odličnih đaka.
  U 3 – 4 odličan je Božo Žarkić.
  Gordana Subotin, Filip Petrović, Nebojša Đokić, Nikola Šebešćan, Luka Đorđević, Borislav Jovanović, Miomir Rajić i Miljan Marković odlični su đaci 4 -1 odeljenja.
  U 4 -2 odlični su Višnja Živanović, Marko Vukosav, Petar Živanović Stegić, Aleksa Marković i David Hrubik. Jelena Krenjicki, Jovana Kotec i Neška Dimitrijević, učenici 4-3 završili su razred sa odličnim uspehom.
  U odeljenju 4-4 odlični su: Jelena Grujuć, Milica Arsenov, Anna Lenhart, Nina Majstorović, Leonid Markov, Mirslava Marčeta i Svetlana Panić.
 • VIŠNJA UČENICA GENERACIJE!
  – Stekla sam zvanje veterinarskog tehničara, ali još nisam donela konačnu odluku o daljem školovanju. Razmišljam o visokoj školi usmerenoj ka fizičkoj kulturi i sportu. Neizmerno sam zahvalna profesorima koji su mi pomogali u pripremama za takmičenja iz matematike: Stevanu Hartigu u drugom i Jeleni Stojadinović u trećem i četvtom razredu. Uspeh je bio iz godine u godinu sve bolji: 2016. osvojila sam treće, prošle drugo, a ove godine prvo mesto. To nije sve: prošle godine bila sam prvak Srbije u kuglanju, u kategoriji kadeta – rekla je učenica generacije Višnja Živanović, iz četvrtog dva razreda.
  Neposredno pre uručivanja diplome „Vuk Karadžić” i priznanja za izbor đaka generacije, direktorka škole, Višnjin razredni starešina Saša Ljevar i profesorka matematike naglašavaju da oko njenog izbora za učenika generacije nijednog momenta nije bilo dileme.

Marin Stojin

IV 1
IV 1
IV 2
IV 2
IV 3
IV 3
IV 4
IV 4
III 4
III 4