U SRPSKOJ CRNJI – Počela da radi škola roditeljstva

Otvaranje Rosa škole roditeljstva u Srpskoj Crnji 01 „Rosa škola roditeljstva“ u kojoj će budući roditelji iz Srpske Crnje i okolnih mesta moći da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja deteta otvorena je u lokalnom Domu zdravlja. U renoviranim i moderno opremljenim prostorijama podršku roditeljima pružaće pedijatri, ginekolozi, stomatolozi i patronažne sestre, medicinari koji su prošli akreditovanu obuku, a koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

-Ponosni smo što u saradnji sa „Rosa vodom“  podržavamo roditelje u Srpskoj Crnji u najranjivijem periodu roditeljstva. Mreža postojećih škola je sada značajno proširena i raduje nas što ćemo i ove godine kroz ekspertsku pomoć stručnjaka u školama dodatno podržati roditeljstvo na sistemskom nivou – izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku i zdravstvenu zaštitu.

Otvaranje Rosa škole roditeljstva u Srpskoj Crnji 02

Otvaranje škole roditeljstva u Srpskoj Crnji usledilo je nakon otvaranja pet škola u 2016. godini u Ubu, Vranju, Požarevcu, Kuršumliji i Surdulici uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U 2017. godini škole će biti otvorene i u Svilajncu, Bojniku, Batočini i Sjenici…

Otvaranje Rosa škole roditeljstva u Srpskoj Crnji 05

L.Z.