U STUDENTSKOM DOMU: Takmičarski i humano

Sportskim takmičenjima, modnom revijom i humanitarnom akcijom “Pomozi i ti” za studentkinju Zoranu Ivanić, danas je u Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu obeležen Dan studenata. Završnici manifestacije, koja je trajala dve nedelje, prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ dr Milan Pavlović i predstavnici kompanije „Aviv Arlon“ Dan studenata u našem domu obeležavamo po 14. put – istakla je upravnica Doma Tanja Dulović i ponovo ukazala na problem sa kojim se ova institucija suočava, a to je nedostatak studentske menze.

Hranimo se u učeničkoj menzi, koja se nalazi u Domu učenika srednjih škola, poprilično udaljenoj od našeg internata. Ni količina hrane, koja je prilagođena srednjoškolcima, nama za nas studente koji imamo po dvadeset i više godina – rekao je predstavnik studenata Srđan Nedeljkov.

Gradonačelnik Janjić želi da Zrenjanin bude pravi studentski grad i da broj studenata sa 1.700, koliko ih je danas, poraste na 5.000.

– Otvaraćemo nove katedre kako bismo omogućili što bolje uslove za studiranje, a siguran sam da ćemo naći zajednički jezik sa Pokrajinom kako bismo rešili i problem nedostatka studentske menze, ali i proširili kapacitete Doma na 400 – 500 mesta – istakao je Janjić, dodajući da će Grad izgraditi i lift na Tehničkom fakultetu kako bi nastava bila dostupna i osobama sa invaliditetom. On se založio za osnivanje univerziteta u Zrenjaninu.
M. B.