U TEHNIČKOJ ŠKOLI ZRENJANIN TRADICIONALNO I SVEČANO ISPRAĆENA JE JOŠ JEDNA GENERACIJA MATURANATA

Odabrali ste zanimanja koja imaju svetlu budućnost
Poštujući lepu tradiciju, učenici završnih razreda zrenjaninske Tehničke škole okupili su se prošle srede, u kongresnoj sali hotela Vojvodina, da obeleže i proslave uspešan završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Školu je završilo 123 učenika.
Dobro raspoloženi i vedri, u društvu roditelja, braće i sestara i prijatelja, ispraćeni su umetničkim programom koji su pripremili njihovi uglavnom mlađi drugovi i drugarice, kao i obraćanjem direktora škole Đorđa Klaća i njihovih razrednih starešina.
– Dragi maturanti! Došli ste u ovu Školu kao deca, a iz nje izlazite kao zreli, formirani ljudi. Među vama su tehničari drumskog saobraćaja, tehničari za kompjutersko konstruisanje, tehničari motornih mozila, „naftaši” i vozači motornih vozila. Tu su i naši sjajni fudbaleri, plivači, mladi ljudi sa talentom u likovnim umetnostima, vrsni znalci engleskog jezika…Još kao deca opredelili ste se za bavljenje nečim tako zanimljivim i izazovnim kao što je tehnika. Za to su vas, verujem, motivisali vaši nastavnici u osnovnoj školi. Vi ste generacija u kojoj dominiraju oni rođeni teške 1999. godine. Vi ste generacija odlučnih, snalažljivih, pragmatičnih i operativnih mladih ljudi, i mislim da vam se takva budućnost i smeši! Šta da vam poželim na kraju? Dobro zdravlje i pametne izbore kojih je pred svima vama mnogo. Za ostalo se pobrinite sami. Vi to možete, ubeđen sam – rekao je ovom prilikom direktor Đorđe Klać.

 

 • NOSIOCI VUKOVE DIPLOME i ODLIČNI UČENICI
  Tri đaka ove generacije nagrađena su Diplomom „Vuk Karadžić”. Pored Milana Đerića to su i Nikola Francuski 4-1 i Miloš Aćimović 4-5.
  Četrnaestoro odličnih, i to su: Nikola Francuski (4-1), Aleksandra Simić i Marko Kristić (4-2), Emilija Benčik, Dejana Vitković, Ružica Grebenarov, Gordana Tošković, Jovan Holasek (4-4), Miloš Aćimović i Doris Bunjevački, Milan Đerić i Dušan Popov, maturanti iz 4-5, Anreina Ramić iz 3-6 i Sanja Jovanović (3-7).
  Po jedan, najbolji učenik iz svakog odeljenja nagrađen je i pohvalnicom. Među njima je i Mitar Lalović iz 4-3. O svakom od njih su njihove razredne starešine rekle prigodnu reč i poneku šaljivu dosetku.

 

 • UČENIK GENERACIJE MILAN ĐERIĆ: Verujem da ću završiti Rudarsko-geološki fakultet
  – Najpre da se najiskrenije zahvalim svim profesorima, a i nastavnicima koji su vodili moje odeljenje Hajdu Mariu i Snježani Golić. Verujem da ću upisati i završiti Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu – kaže sa primetnim samopouzdanjem učenik generacije 2017/ 2018. Milan Đerić iz Elemira, učenik 4-5.
  – Običan sam mlad čovek opredeljen za tehniku. Nešto malo sam se bavio košarkom. Očekuje me prijemni ispit iz matematike za koji se spremam, i – prijem kod prestolonaslednika na Belom dvoru. To će se pamtiti – kratko će učenik generacije 2017/ 18.

Marin Stojin

Direktor Klac sa odlicnim ucenicima.JPG

IV-1 Sa razrednim staresinom Vesnom Bjekovic IV-2 Sa razrednim staresinom Marijanom Popovic IV-3 Sa razrednim staresinom Ilijom Arnautivicem IV-4 Sa razrednim staresinom Biljanom Felbab III-6 Sa razrednim staresinom Romen Emilom III-7 Sa razrednim staresinom Draganom Ivanicem

 

 
Fotografije: Foto „AVALA”