U TOKU POPRAVKA I IZGRADNjA BICIKLISTIČKIH STAZA NA NEKOLIKO GRADSKIH LOKACIJA

Moguće zamene i stabala pored staza

Biciklističke staze na naselju Bagljaš u potpunosti su rekonstruisane, a sledi završavanje popravke staza u Pančevačkoj ulici. Kako su rekli u JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“, čeka se završetak radova na vrelovodu da bi se uradile i staze između ulica Zdravka Čelara i Bogdana Teodosina.
– Urađeno je ukupno 1.860 metara staze, a rađene su parna i neparna strana. Planirano je da se uradi 2.600 metara, u šta spadaju i staze u Pančevačkoj ulici, a radiće se i od 6. maja do Motela „Šumice“, od magistrale u Ulici Cara Dušana do Žarka Turinskog, i u ulici Majora Gavrilovića, kada se obezbede potrebni papiri – rekao je Jovan Cvetić, pomoćnik direktora „Direkcije za izgradnju i uređenje grada“. On je objasnio i da postoji očigledan problem sa biciklističkim stazama u gradu.
– Da li se staze uništavaju zato što su drva plitko sađena ili su ona, jednostavno, takva da im koren ide nagore, to će odrediti stručnjaci, a nama je u planu da vremenom zamenimo postojeća stabla onima, čiji bi koren rastao prema dole, a ne prema površini – naveo je Dvetić.
Koliko su staze značajne za naselje Bagljaš govorila je i Mirjana Janković, sekretar Mesne zajednice „Veljko Vlahović“.
– Ovo je bio dugogodišnji problem stanovnika Bagljaša i svih onih, koji odavde prolaze, jer biciklistička staza bukvalno nije bila za korišćenje koliko je bila uništena. Sada je ona sređena, tako da se odavde može ići sve do Aradca. Ljudi svakog dana dolaze, sada hvale aktivnosti i radove koji se izvode na ovom naselju.Rešen je i jedan ekološki problem kada je očišćen Bagljaški kanal. Sve to nama daje nadu za neku bolju budućnost – kazala je Jankovićeva.
Radove oko rekonstrukcije i izgradnje biciklističkih staza izvodi preduzeće „Štrabag – Vojvodinaput“ iz Pančeva, a njihova vrednost je 100 miliona dinara.

Rekonstruisana staza na Bulevaru Veljka Vlahovića

REŠAVANjE DUGOGODIŠNjIH PROBLEMA
Gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je, prilikom posete MZ „Dositej Obradović“ prošle nedelje, da se ovim radovima rešavaju višegodišnji infrastrukturni problemi.
– Rešavamo probleme oko pešačkih staza i biciklističke staze u Pančevačkoj ulici, a počela je i gradnja potpuno novog trotoara na potezu od, takozvane, zgrade „Lepe Brene“, gde nije bilo nikakve pešačke staze i gde ćemo sigurno pomoći našim građanima. Mnogo radimo i na obnavljanju i na izgradnji putne infrastrukture a po a po završetku radova u Pančevačkoj, nastavljamo u još nekoliko ulica – istakao je Janjić nakon obilaska gradilišta.

S.Kokavski