U TOKU REKONSTRUKCIJA DALJINSKOG GREJANJA U RUŽI ŠULMAN

Novih 260 metara vrelovoda

Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana” krajem avgusta je započelo obiman posao. Naime, u toku je rekonstrukcija dela trase vrelovoda u naselju Ruža Šulman. U prvoj fazi radovi su zahtevali da se zatvori parking iza zgrada „Lepe Brene”. Tada su obnovljene cevi u ukupnoj dužini od 150 metara.
U drugoj fazi započeti su mašinsko-montažni radovi na prvom delu trase, koje izvodi „Energotehna” iz Novog Sada. Ovaj deo trase biće zamenjen sa novih 110 metara vrelovoda, u neposrednoj blizini Vrtića „Leptirić”.
– Molimo sugrađane da ne parkiraju vozila u zoni radova, kao i da poštuju sve mere bezbednosti na samom gradilištu – poručuju iz „Gradske toplane”.
Ovo je od prošle godine prva velika investicija na daljinskom grejanju. Lane je popravljana dotrajana vrelovodna mreža u centru Zrenjanina, na potezu od EGŠ „Nikola Tesla” do Bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić”, u Petefijevoj ulici. Tada je postavljeno novih 750 metara cevi. Nakon toga rekonstruisan je i deo vrelovodne mreže u Baranjskoj ulici, i to u dužini od 270 metara.

S.V.