U VOJVODI STEPI MURAL SLAVNOM VOJSKOVOĐI

Pokazao svetu šta Srbija može
Mural posvećen slavnom srpskom vojvodi po kome selo nosi ime, odnedavno krasi Vojvodu Stepu. Slika na zidu je veličine 25 kvadratnih metara i nalazi se na zgradi Doma kulture, pored spomenika slavnom vojskovođi i dobrovoljcima iz Prvog svetskog rata koji su osnovali ovo naselje. Deo murala su i stihovi Alekse Šantića: „Šta Srbija može pokazô si svetu, i njezine duše da su boga deo”.
Ovo je treći mural u Opštini Nova Crnja koji je izradio Andrej Josifovski, asistent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Ovaj svoj rad on je u Vojvodi Stepi postavio na inicijativu rukovodstva sela, a posredstvom Dragana Daničića, predsednika Kulturnog kluba „Otadžbina”.
Pored murala Stepi Stepanoviću, Josifovski je izradio i mural Đure Jakšića i Devojke u plavom koji se nalaze u rodnom mestu Đure Jakšića – Srpskoj Crnji.
Andrej Josifovski se izradom murala bavi proteklih nekoliko godina, a njegovi radovi veoma su zapaženi i vrlo često su objavljivani u domaćim i stranim medijima. Ime pod kojim je poznat javnosti je Pijanista.
L.Z.