U DUHU TRADICIJE – MITROVDANSKI SUSRETI U SEČNjU

Folkloraši sve oduševili
Sečanj je proteklog vikenda bio u znaku tradicionalnih „Mitrovdanskih susreta”. Ovogodišnja manifestacija, koju je osmislio i na zavidnom nivou organizovao Obrazovno- kulturni centar (OKC), otpočela je u petak sa Milošem Radovićem i njegovim bendom, i toplo primljenim koncertom evergrin muzike, u Domu kulture.
U subotu Zavičajni klub Sečanjaca održao je svoje skupove (Izvršni odbor i Skupštinu), potom je otvorena izložba „Intarzije” Ilije Mrkajića.
Posebnu pažnju izazvalo je književno veče Šćepana Aleksića, u punoj sali Diskoteke. Poznatog hercegovačkog proznog pisca pozdravila je direktorica OKC Branislava Rudan. Centralni kulturno-umetnički događaj pak bila je priredba „U duhu tradicije”, u prepunom Domu kulture, na kojoj su učestvovali KUD-ovi iz Poljske, „Vladimir Gaćinović” iz Bileće, „Jandrija Tomić-Ćić” Krajišnik, ženska izvorna grupa zrenjaninskog Kulturnog centra „Filigran”, izvorna pevačka grupa „Sava Grubačić” iz Sečnja, sa nadahnutom voditeljkom programa Vladanom Savović, a dramski umetnik Miodrag Petrović govorio je „Vojvodinu” Miroslava Antića.
Predsednik Opštine Predrag Milošević uputio je pozdravnu reč zvanicama i svim prisutnim. U Diskoteci „Kraljica”, mladi su se zabavljali uz nastup „zvezde Granda” Nemanje Nikolića.
S. M.