UČENICA GIMNAZIJE, ODBOJKAŠICA KLEKA MAJA MILEKIĆ VOLONTIRAĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U RIJU

Pozitivna energija i sportski duh

Nadam se da ću videti i nastupe naših sportista koji će se takmičiti u mnogo sportova,  pa verujem da će biti prilike da se radujem njihovim uspesima – kaže Maja

Velika želja Maje Milekić (17), učenice Zrenjaninske gimnazije i odbojkašice ŽOK Klek Srbijašume da volontira na Olimpijskim igrama u Riju, biće ostvarena. Karta i smeštaj su već obezbeđeni, ona u Brazil putuje 25. jula da bi se pripremila za posao koji je očekuje.
Maja je već imala priliku da boravi u Brazilu i da upozna tamošnju kulturu. Godinu dana provela je u gradu Florijanopolis (razmena đaka), bila je u porodici Vejga koja ima tri sina. Odlično su je primili, ističe da je bila prezadovoljna i da je kod njih proslavila 16. rođendan.
– Naučila sam dobro portugalski jezik i to će mi mnogo značiti na Olimpijskim igrama u Riju. Stekla sam prijatelje u Brazilu, družila se sa đacima iz Meksika, Amerike, Novog Zelanda, Estonije. Sa njima sam i sada u kontatu, najviše preko fejzbuka. Upoznala sam Brazil, posetila čuvene Iguači vodopade, stadion Marakana, u Amazonskoj prašumi sam posadila drvo – to radi svaki posetilac, slikala sam se pored statue Hrista, simbola Rio de Žaneria – priča Maja.
Godinu provedenu u Brazilu ona je iskoristila da uči i druge jezike. Dobro govori engleski, nemački i francuski. Kaže da se konverzacijom najbolje usavršava jezik, a ona se družila sa mladima iz celog sveta. Maja i na Olimpijskim igrama očekuje mnogo novih poznanstava i lepo druženje.
– Jedva čekam da osetim duh Olimpijade, tu pozitivnu energiju najboljih sportista na svetu. Nadam se da ću imati vremena da vidim i neki nastup naših reprezentativaca. Olimpijski tim Srbije je brojan, naši sportisti će se takmičiti u mnogo sportova, pa se nadam da će biti prilike da se radujem njihovim uspesima. Ovih dana očekujem da mi potvrde tačno vreme, mesto i borilišta gde ću volontirati. Ostajem sve do kraja Olimpijskih igara i to će mi biti najbolji odmor ove godine – ističe Maja Milekić dok nam pokazuje fotografije snimljene tokom njenog boravka u Brazilu i dodaje da je u svemu što radi podržavaju mama Dragana, tata Neša i brat Nikola. Ž. CVETIĆ

Ž. CVETIĆ