MUP: Preventivna akcija „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo “

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 4. do 9. jula, sprovodi preventivnu bezbednosnu akciju „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“. Tokom akcije će obavljati besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila u cilju blagovremenog otklanjanja nepravilnosti. 

Tokom sprovođenja akcije, čiji je cilj priprema vozila za bezbedno učešće u saobraćaju i povećanje stepena ispravnosti vozila na putevima, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima. Tokom kontrole vozačima će se ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju.

-Poseban akcenat biće na uređajima za upravljanje i zaustavljanje, uređajima za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanje pravila saobraćaja. U slučajevima postojanja sumnje u tehničku neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila policija će vozače upućivati na kontrolni tehnički pregled, uz obavezno prisustvo policijskih službenika na liniji tehničkog pregleda – najavljuju iz MUP-a.

Dodaju da, ukoliko se utvrde tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila, po osnovu Zakona o prekršajima, uz primenu posebnih mera bezbednosti, vozilo će biti isključeno iz saobraćaja.

S.K.