UDRUŽENJE ZA PROMOVISANJE GEOGRAFSKO-INFORMACIONOG SISTEMA (GIS): Zrenjaninac predsednik Upravnog odbora

Sedište novoosnovanog „GIS udruženja Srbije“ nalaziće se u Zrenjaninu, a ovo udruženje okuplja entuzijaste GIS-a (Geografskog informacionog sistema) – zaposlene u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, privatnim firmama, kao i frilensere. Osnivačka skupština održana je 15. maja u Beogradu.

GIS udruzenje Srbije-4

Osnovni cilj formiranja ovog udruženja jeste profesionalizacija, efikasnija primena i razvoj Geografskog informacionog sistema, a takođe i povezivanje GIS stručnjaka, pružanje stručne pomoći, popularizacija GIS-a, definisanje radnih mesta za GIS u lokalnim samoupravama, javnim i drugim preduzećima itd.

Na Osnivačkoj skupštini „GIS udruženja Srbije“ usvojen je osnivački akt, donet Statut i izabrani su Upravni i Nadzorni odbor, kao i ovlašćena lica za zastupanje Udruženja. Za Predsednika Upravnog odbora izabran je Miodrag Bogunović iz Zrenjanina, a njegov zamenik je Aleksandrar Matejević iz Aleksinca. Upravni odbor je formiran po regionalnom principu i čine ga još: Dejan Vujić iz Šapca, Predrag Dimitrijević iz Kragujevca i Dejan Sandić iz Beograda. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Aleksandar Avramović iz Kraljeva, Đerđika Mrđanov iz Subotice i Žarko Iskrenov iz Surdulice.

Napravljene su i LinkedIn i Fejsbuk grupa na internetu pod nazivom „GIS udruženje Srbije“, a svi zainteresovani mogu se obratiti i putem imejl adrese: gisudruzenjesrbije@gmail.com.

M.M.

GIS udruzenje Srbije-1

GIS udruzenje Srbije-3