ULICAMA GRADA: NA VIŠE LOKACIJA NEOPHODNA SANACIJA ASFALTA

Slike zapuštenosti

Flekav, musav, izubijan – takav je utisak o gradu ako se pođe Trgom slobode, Svetosavskom, zatim ulicom Zorana Kamenkovića. Neke razvaline na putevima stoje i po mesec dana, čak i duže– nadležni su postavili znakove upozorenja i tu se stalo.
Ne može se za sve kriviti ni zub vremena – tek je pet godina od rekonstrukcije Trga slobode, a na više mesta granitne ploče su pomerene, isturene i prekrivene masnim flekama od motornog ulja. Ako su uži i širi centar grada zapušteni – kakvo je tek stanje sa ostalim naseljima, pita jedna sugrađanka, koja je redakciji i poslala neke od fotografija koje objavljujemo.
Na našem zvaničnom Fejsbuk profilu, komentari na ove fotose su različiti, od konstatacija da je grad dosta prljav i zapušten, preko ironično – sarkastičnih dosetki do vickastih pošalica na račun komunalne higijene.
Tako Predrag Jeremić smatra da se izubijani kolovozi i oronule građevine i trotoari gledaju iz pogrešnog ugla.
– Kad sunce sine i metnu kameru na dron ima sve da bude mnogo lepše. To je taj bolji Zrenjanin – smatra Jeremić, dok je Nada Radišić istakla da je grad prljav, ali da može biti i prljaviji ako se potrudimo.


M.M. – S.V.