UPIS: Pet odeljenja u Hemijskoj školi

Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola (HTPŠ) „Uroš Predić“ je odlična srednja škola koja ima dobre uslove za rad i školovanje đaka. Ove godine, prema planu upisa, đacima nudimo pet odeljenja i to dva četvorogodišnja: tehničar za zaštitu životne sredine (30), tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju (30), kao i tri trogodišnja odeljenja: pekar (30), modelar odeće (30) i kombinovano odeljenje mesara i operatera u prehrambenoj industriji, po petnaest učenika u svakom odeljenju – navodi Jugoslav Bogdanović, direktor HTPŠ „Uroš Predić“.

Napominje da škola ima sve potrebne uslove, pa tako u okviru nje ima i restoran za decu gde se đaci rado okupljaju i gde mogu popiti čaj i kupiti užinu.

Po završetku školovanja đaci su osposebljeni za rad, a mnogi od njih se opredeljuju za dalje školovanje. Ono što je bitno, usmereni su i obučeni za realni sektor u oblastima koje su tražene na tržištu. Takođe, imamo odličnu saradnju sa nizom kompanija u kojima đaci obavljaju učeničku praksu poput „Mrkšićevih salaša“, „Idee Merkator“, „Don Dona“, „Mamas fuda“, „Telekoma“, „Belkino mlekare“, „Gomeksa“, a od naredne godine očekujemo saradnju, možda i posebno odeljenje u kome će se obučavati đaci u skladu sa potrebama „Ling Longa“ – istakao je Jugoslav Bogdanović.

U srednjim školama u Srednjobanatskom okrugu za upis 2020/2021. godine, ima 1.790 mesta. Liste želja predavaće se 29. i 30. juna, a prvi upisni krug se završava 8. jula.

L.Z.