UPRKOS ISKUŠENJIMA ODRŽANA OVOGODIŠNjA 37. ČITALAČKA ZNAČKA

Pristiglo više od 200 čitalačkih dnevnika

Imajući u vidu da manifestacije za decu Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” imaju zaista respektabilno trajanje – „Pesnička štafeta” održava se 46, a Čitalačka značka 37 godina, jasno je da je bilo perioda kada ih nije bilo lako organizovati. Uprkos iskušenjima, Biblioteka nikada nije otkazala nijednu od ovih manifestacija – pa tako ni ovogodišnju Čitalačku značku.
Mladi ljubitelji knjige su pisali o delima koja su ove školske godine pročitali, a svoje čitalačke dnevnike poslali su Biblioteci. Pristiglo ih je blizu 200.
Svi učesnici, učenici osnovnih škola, dobili su simbolične poklone i pohvalnice. Imajući u vidu poseban kvalitet velikog broja pristiglih čitalačkih dnevnika, zaposleni na Dečjem odeljenju okupili su žiri sačinjen od nastavnika, učitelja i školskih bibliotekara u kojem su bile: Valerija Jovanov, Erika Findić, Mirjana Radovanović, Jasmina Stankov, Milica Nađalin, Sonja Ljubotina i Ana Stanar, a žirijem je predsedavala Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave.
– Žiri je odabrao među prispelim radovima one koji su se posebno istakli i proglasio dobitnike zlatne, srebrne, bronzane čitalačke značke, specijalnih, pojedinačnih i kolektivnih nagrada. Ove godine neće biti organizovana velika završna svečanost. Svaki nagrađeni učenik bio je poseban gost Dečjeg odeljenja biblioteke i svoju nagradu preuzeo lično. Kolektiv Biblioteke čestita i zahvaljuje se svim učesnicima u ovogodišnjoj manifestaciji – poručila je Jelena Đorđević Perc, urednica kulturnih programa ove ustanove.
Miroslava Malbaški
Foto: GNB „Žarko Zrenjanin”

Opširnije u štampanom izdanju