UPRAVA RUKOMETNOG KLUBA PROLETER ZADOVOLJNA PROTEKLOM SEZONOM

Mladi su iskoristili šansu

  • Na polusezoni smo ostali bez većine igrača prve postave, pa smo u „vatru” ubacili rukometaše koji do tada nisu imali mnogo iskustva, kaže Nebojša Jokić

Rukometaši Proletera su sezonu u Super B ligi (sever/centar) završili na trećoj poziciji, a do pred sam finiš prvenstva bili su u „igri” za plasman u Super ligu. Zrenjaninci su na 20 utakmica izvojevali 13 pobeda i imali su sedam poraza uz gol razliku 517:495.
– Na polusezoni smo ostali bez većine igrača prve postave, pa smo u „vatru” ubacili mlade koji do tada nisu imali mnogo iskustva, posebno ne u tako visokom rangu takmičenja. Oni su iskoristili priliku, veoma smo zadovoljni njihovim igrama, borbenošću i zalaganjem. Malo smo pali u finišu, ali to je i logično za mladu i neiskusnu ekipu. Kada sve sumiramo, s obzirom na okolnosti, sezona se može oceniti kao uspešna – istakao je Nebojša Jokić, sportski direktor Proletera.
Klub će se i u narednim godinama oslanjati na igrače iz sopstvenog pogona. Zbog toga je rad sa podmlatkom prioritet.
– U narednom period baziraćemo se na rad sa mlađim kategorijama. Cilj je da iz podmlatka izađu rukometaši koji će igrati u seniorskom timu. To će značajno smanjiti troškove koje je klub imao dovođenjem igrača iz drugih sredina. Sa druge strane, dobićemo rukometaše koji su za Proleter vezani na duge staze. Nadam se da ćemo za par godina ojačati klub, pre svega finansijski, i da ćemo vratiti Klub tamo gde i pripada, a to je najjača liga Srbije – naglasio je Jokić.

  • DONATORSKO VEČE
    – Nedavno je uprava Proletera organizovala donatorsko veče, sa ciljem da se prikupe sredstva za rad mlađih selekcija, a ujedno je obeležen i kraj sezone. Odazvali su se predstavnici lokalne samouprave, bivši i sadašnji rukometaši, treneri, sudije, privrednici.
    Proleter ima veliku podršku Grada Zrenjanina, a od Ministarstva omladine i sporta, pre svega mislim na državnog sekretara Predraga Peruničića. Mnogi privrednici pomažu Klubu, pa mislim da smo na pravom putu da konsolidujemo Proleter – rekao je Dragan Božjak, predsednik RK Proleter.

D. PETROVIĆ