UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANjA VOJVODINE U 2016. FINANSIRA PROJEKTE IZ 2015. 

Našem regionu 146 miliona
Sala u Banatskom Karađorđevu u opštini Žitište, koja je trebaloda počne da se gradi 2015. godine, najskuplja je investicija Uprave za kapitalna ulaganja u Srednjobanatskom okrugu. Uprava je za nju u 2015. godini namenila 65,2 miliona, a Opština Žitište učestvovala je u investiciji sa 5,76 miliona dinara. Taj novac opština kao korisnik lane nije potrošila, a realizacija projekta počela je krajem februara.
Najmanje novca od pomenute pokrajinske ustanove dobila je Opština Novi Bečej. Za izgradnju saobraćajnice u Ulici Krajiška 1 u tom gradu iz Uprave je izdvojeno 9,127 miliona dinara. Lokalna samouprava učestvovala je sa 910,9 hiljada dinara, ali je sav novac preostao da se potroši tokom ove godine.
Novocrnjancima je iz ustanove čiji je direktor Nebojša Malenković plaćeno uređenje okoline i opremanje sportske hale, a to je koštalo oko 5,5 miliona dinara. Dva i po miliona izdvojena su za pejzažno-partersko uređenje tog sportskog objekta, a preostala tri miliona za opremanje njegove unutrašnjosti. U prvi projekat opština je i sama uložila 205 hiljada, a u drugi 300 hiljada dinara. Oba projekta biće realizovana ove godine, najavljuju u Opštini Nova Crnja.
Grad Zrenjanin dobio je iz Uprave skoro 59,5 miliona dinara. Najviše novca (41,65 miliona) otišlo je za izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici, a Grad je investirao 6,5 miliona. Radovi na tom projektu su u toku, a Uprava je Gradu za ovu godinu trebalo da prebaci oko 26 miliona dinara.
U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović” je direktor Uprave za kapitalna ulaganja nedavno predstavio dva aparata – mobilni RTG aparata sa C-lukom, koji je koštao 8,5 miliona dinara, dok je za ultrazvučni kolor-dopler izdvojeno 4,5 miliona. Prilikom predstavljanja ovih ulaganja, Malenković je najavio i nabavku sistema za spirometriju. Za to će biti izdvojeno 460.000 dinara.
Specijalna bolnica za rehabilitaciju, poznata i kao melenačka banja „Rusanda”, je od pokrajinskog Fonda dobila 4,26 miliona za nabavku bolničke opreme. U 2015. je potrošeno 2,225 miliona, a ostatak, nešto veći od dva miliona dinara, biće potrošen početkom 2016.godine.

S.Kokakvski