URUČENE NAGRADE DRUŠTVA INŽENJERA I TEHNIČARA ZRENJANIN: Sve što vidi ljudsko oko stvorili su inženjeri

Za odgovorno, višegodišnje praćenja rada inženjerske struke u gradu i okolini, list „Zrenjanin“ dobio je danas priznanje Društva inženjera i tehničara Zrenjanina. Povelju je, na svečanosti u baroknoj sali gradske kuće, primila Milena Bečejac, urednica u listu „Zrenjanin“, koja redovno izveštava o radu obrazovnih ustanova na kojima se školuju budući inženjeri.

inzinjeri 0008_resize

Današnja svečana sednica Skupštine Društva inženjera i tehničara Zrenjanin upriličena je povodom obeležavanja 150 godina od osnivanja Saveza inženjera i tehničara Srbije. Tim povodom, zrenjaninsko udruženje je nagradilo ustanove i pojedince koji su proteklom vremenu dali izuzetan doprinos razvoju inženjerske struke.

Priznanja, koja su uručili predsednik Društva inženjera Zrenjanin dr Milorad Rančić i generalni sekretar Saveza inženjera i tehničara Srbije dr Časlav Lačnjevac, dobili su: u ime Grada Zrenjanina zamenik gradonačelnika Saša Santovac, dr Gordana Ludajić, predsednica Saveta Visoke tehničke škole, Milan Zečar, jedan od osnivača zrenjaninskog udruženja, Nikola Adamović, bivši predsednik Udruženja, Ljiljana Večanski u ime Kulturnog centra, Milena Bečejac u ime lista „Zrenjanin“, Milan Mandić, osnivač i prvi predsednik zrenjaninskog udruženja, Steva Mihajlović, jedan od članova incijativnog odbora za osnivanje Udruženja, Slobodan Pešterac, nekadašnji predsednik Društva inženjera, Lazar Markov iz „Naftagasa“, saradnik Milan Dimitrijević i Vukoman Maksimović, osnivač „Panonske zore“.

List „Zrenjanin“ je godinama afirmisao tehničku kulturu, naročito kod mladih, beležeći uspehe na takmičenjima, kao mnogobrojne studentske i učeničke aktivnosti, navodi urednica Milena Bečejac.

– Gotovo od kada sam došla u ovu redakciju, pratim oblast prosvete, a tako i Visoku tehničku školu koja je rasadnik inženjera, naučnika, inovatora. Takođe, o radu samog Društva inženjera i tehničara Zrenjanina godinama izveštava i koleginica Branka Jajić – rekla je ona.

Društvo inženjera i tehničara Zrenjanina je jedno od najaktivnijih među 43 članice Saveza inženjera i tehničara Srbije, ističe generalni sekretar Saveza dr Časlav Lačnjevac.

– U okviru zrenjaninskog udruženja postoje ljudi koji vredno rade i koji pokušavaju da stimulišu mlađe kadrove, što nam je i jedan od velikih zadataka za budućnost. Jedan od naših ranijih funkcionera je rekao: Sve što vidi ljudsko oko uradili su inženjeri u besanim noćima svoga stvaralaštva – istakao je dr Lačnjevac.

M.M.

Foto: J. Nj. Drndak

inzinjeri 0006_resize

inzinjeri 0004_resize

inzinjeri 0005_resize

inzinjeri 0007_resize

inzinjeri 0003_resize