URUČENE NAGRADE GRADA ZRENJANINA ZA 2022: Kulturnim, privrednim i sportskim pregaocima

Tatjana Todorović, direktorka privrednog društva „Agro-dukat”, Bela Mavrak, platinasti tenor čuvenog „Johan Štraus orkestra” Andre Rijua i Mate Nemeš, reprezentativac Srbije i svetski šampion u rvanju ovogodišnji su laureati „Nagrade Grada Zrenjanina”. Rame uz rame sa njima našao se i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, kulturni poslenik, čelnik Udruženja članova i prijatelja Matice srpske, društva „Prosvjeta” za Vojvodinu, Fonda „Todor Manojlović” i Udruženja članova i prijatelja Srba iz Hercegovine.

 

Gradonačelnik Simo Salapura i predsednik Skupštine Čedomir Janjić, uručili su im priznanja na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti koja je održana danas u baroknoj sali gradske kuće.

Nagrađeni su se istakli u sferama privrede i afirmaciji ženskog preduzetništva, kulturi i umetnosti, ukupnom društvenom angažovanju i doprinosu duhovno-kulturnom životu grada i sportu.

Dobitnicima će u skladu sa Odlukom o ustanovljenju Praznika grada, nagrada, javnih priznanja i zvanja počasnog građanina Zrenjanina, pored povelje, biti dodeljen i novčani iznos.

Ko zaslužuje najviše priznanje odlučuje Komisija, nakon razmatranja prispelih predloga.

M.Ml

Foto: Jovan Drndak Njegović

(Opširnije u štampanom izdanju)