URUČENE PLAKETE ZA 2021. LIČNOSTIMA GODINE PO IZBORU ČITALACA LISTA „ZRENjANIN“ : Građani koji su zadužili naš Grad i region

U protekla dva meseca, otkako je počela deseta po redu akcija izbora za ličnost godine, na adresu NIP „Zrenjanin“ pristiglo je 4.488 glasačkih kupona. Čitaoci su još jednom pokazali da umeju da cene zalaganje pojedinaca koji su zadužili Grad i region tokom minule godine.
Na današnjoj svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ laureatima su dodeljene plakete. Kao i prethodnih godina, čitaoci su birali ličnosti u osam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad.
– Ako izuzmemo izbore ovo je najveće istraživanje javnog mnjenja koje se radi. Naš grad ima budućnost samo ako njima dominiraju ljudi poput vas. Čast nam je da budemo spona između vas najuspešnijih, najuglednijih i najcenjenijih i naših čitalaca. Želim vam puno uspeha u ovoj i u narednim godinama – rekao je Dalibor Bubnjević, direktor NIP Zrenjanin i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin”.

U oblasti politike za ličnost godine izabran je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Na drugom mestu je Dejan Čapo, a treći je Bekim Rukeci.

Marko Umićević, vlasnik firme „Petkus inženjering” izabran je za ličnost godine u oblasti privrede. Drugi je Vojislav Arsenov, a treći Srđan Roksić.
U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Vojislav Mrkšić, na drugom mestu je Ognjen Rackov, a na trećem Jovan Veselinović.

Mile Novaković, šef dopisništva RTS u Zrenjaninu, osvojio je prvo mesto u oblasti medija, drugo mesto pripalo je Simu Budimiru, dok se na trećem mestu našla Ivana Gordić Perc.
Strip crtač velikog renomea Stevan Subić ličnost je godine u oblasti kulture, druga je vokalna solistkinja Milica Dosković, a treći je direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

Bojana Molnar, nastavnica biologije u Osnovnoj školi „2.oktobar”, izabrana je za ličnost godine u oblasti prosvete. Na drugom mestu je Tatjana Lojović iz Predškolske ustanove, a treći prema glasovima čitalaca je Aleksandar Rakita.
U oblasti medicine najviše glasova dobio je dr Tomislav Stevanović. Na drugom mestu je dr Igor Kitaresku i na trećem dr Dušan Popov.
Fejsbuk grupa „Tate za decu“ našla se na prvoj poziciji u kategoriji humanitarnog rada. Drugo mesto pripalo je Udruženju „Zelene šape“, dok je na trećem mestu, prema broju glasova čitalaca, Boris Vojinov iz zrenjaninskog Crvenog krsta.

– Pre svega želim da uputi, iskrene čestitke laureatima nagrađenima u obalsti sporta i u i ostalih društvenih aktivnosti u našem gradu. Čast mi je da budem u društvu najboljeg što ima Zrenjanin. To je pokazatelj da su čitaoci prepoznali vaš rad i takođe jedna velika odgovornost u narednom periodu i u narednoj godini da učinimo još jedan dodatni korak da svi zajedno kao jedan sportski tim i sa sportskom enrgijom pokrenemo stvrai na lokalnom nivou – istako je Simo Salapura.

M.Malbaški