URUČENO NOVO VOZILO DNEVNOM CENTRU „ALTERNATIVA”: Za bezbedniji i sigurniji prevoz

Primopredaja specijalnog vozila namenjenog za prevoz dece sa telesnim i intelektualnim invaliditetom koja borave u Dnevnom centru „Alternativa” izvršena je u ponedeljak, 25. novembra, na glavnom gradskom trgu. Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad, izrazila je zadovoljstvo što je vozilo nabavljeno u godini kada „Alternativa” obeležava deset godina rada.

– Dobili smo novo vozilo, staro je van upotrebe, a ovo novo je modernizovano, ima hidrauličnu dizalicu i to će mnogo pomoći deci korisnicima, kao i zaposlenima i osiguraće bezbedan prevoz, održivost i stalnost usluge – kazala je Lisica zahvalivši se Gradu koji je prepoznao potrebu za novim vozilom i ukazala da je to još jedna potvrda dobre saradnje i uvažavanja instrukcija Centra za socijalni rad i potrebe njihovih korisnika.

Ključeve vozila Oliveri Lisica uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u prisustvu zamenika gradonačelnika Saše Santovca i svojih saradnika.

– Napomenuo bih da je budžetom za 2019. godinu predviđeno 125 miliona za sva socijalna davanja, od tog 40 miliona za rad Centra za socijalni rad, a za ovo specijalno vozilo izdvojeno je 5.460.000 dinara. Veoma sam zadovoljan što smo u ovoj kalendarskoj godini uspeli to da realizujemo i siguran sam da ćemo unaprediti ovu uslugu, a pre svega želeli smo da deca koja se voze ovim kombijem – rekao je gradonačelnik Janjić.

M.Ml

Foto: Jovan D.Njegović