USIJANI TELEFONI GRADSKIH AMBULANTI OPOMINJU

Kako doći do lekara u vanrednoj situaciji?

Kako bi se prilagodio epidemijskoj situaciji sprovedeno je nekoliko reorganizacija zdravstvenog sistema u cilju preventive i pružanja bolje nege pacijentima zaraženih korona virusom. Zrenjaninska poliklinika je zatvorena, pa bolesni sugrađani redovne kontrole ne mogu da obave u bolnici, zbog čega su upućeni na ambulante.
Našoj redakciji javio se sugrađanin koji tvrdi da je do doktora u ambulantama teško doći. Požalio se da je potrebno više sati kako bi se uspostavila telefonska linija sa ambulantom na Bagljašu.
– Pokušajte da ih dobijete da vidite koliko će vam vremena trebati, a na to dodajete i da ste kovid pozitivan pacijent i da vam je potrebna pomoć lekara. Zašto radnici otvore vezu i ostave slušalicu pored telefona ceo dan? – pita se naš sugrađanin nakon što je posvedočio ovakvoj praksi opisujući je kao neodgovornu i bahatu.
Da bismo proverili o čemu se radi kontaktirali smo nadležne u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov”, koji su nam rekli da problema sa telefonskim vezama nema, kao i da se sestre javljaju kad god mogu.
– Slušalica stoji pored aparata u momentima dok je pacijent na vezi kako bi sestra koja se javila pronašla potreban karton ili dobila informaciju od lekara u vezi sa tim pacijentom – kaže Maja Večanski, koordinator odnosa sa javnošću Doma zdravlja, demantujući navode našeg čitaoca.
Da bi se pružila adekvatna nega i pacijenti bili informisani, neophodno je da svaka karika zdravstvenog sistema funkcioniše

J. Š.