USKRS 2018: Raspored bogosluženja u zrenjaninskim hramovima

Hram Uspenja Presvete Bogorodice – Uspenska crkva

U Uspenskoj crkvi na Veliki četvrtak, pre podne u 9 časova, biće održana sveta liturgija. U 17 časova počinje veliko bdenije sa dvanaest jevanđelja. Na Veliki petak u 7.30 su carski časovi. Večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice počinje u 17 časova, dok će se u 19 održati jutrenje sa statijama – opelo Hristovo. Na Veliku subotu u 9 časova je sveta liturgija. Vaskršnje jutrenje, litija i prva sveta liturgija biće u ponoć. Ujutru u 9 biće održana praznična sveta liturgija, a poslepodne u 17 pashalno večernje. Na Vaskršnji ponedeljak u 9 svetu arhijerejsku liturgiju služiće njegovo preosveštenstvo episkop banatski Nikanor. Večernje bogosluženje će se služiti prema uobičajenom rasporedu u 17 časova. Na treći dan Uskrsa sveta liturgija počinje u 9, a večernje u 17 časova.

Hram Vavedenja Presvete Bogorodice – Gradnulička crkva

U hramu Vavedenja Presvete Bogorodice na Veliki četvrtak sveta liturgija počinje u 9, a večernje bogosluženje u 18 časova. Na Veliki petak u 7.30 je jutrenje, u 18 časova večernje, a u 19.30 ophod oko hrama. Velika subota – 9 časova sveta liturgija, a u 18 časova je večernje bogosluženje. Vaskršnje jutrenje u hramu počinje u ponoć, a sveta vaskršnja liturgija pre podne u 9 časova. Večernje bogosluženje ostaje prema ustaljenom rasporedu za 18. Na Vaskršnji ponedeljak i utorak sveta liturgija će se održati u 9, a večernje bogosluženje u 18 časova.

Hram Svetog Arhangela Mihaila – Ruska crkva

U Ruskoj crkvi na Veliki četvrtak kao i u svim hramovima u 9 časova služiće se sveta liturgija, a bdenije sa jevanđeljima počinje u 18 časova. Carski časovi na Veliki petak počinju u 8, večernje i iznošenje plaštanice je u 16 časova, a u 18 je opelo Isusa Hrista. Na Veliku subotu u 9 je sveta liturgija, a u 18 večernje bogosluženje. Na Uskrs, u ponoć počinje sveta liturgija. U nedelju u 9.30 je praznična liturgija, a u 18 večernje bogosluženje. Na Vaskršnji ponedeljak i utorak sveta liturgija će se održati uobičajeno u 9.30, a večernje bogosluženje je u 18 časova.

M.Ml.

 

Uspenska crkva za sajt

Uspenski hram