USPEH UČENIKA ZRENjANINSKE GIMNAZIJE NA ŠKOLSKOJ OLIMPIJADI U VRANjU

Gimnazijalci se okitili sa šest medalja
Za osvajače najsjajnijih odličja na Olimpijskim igrama učenika, đaka Zrenjaninske gimnazije, direktor ove škole i predsednik Saveza za školski sport, Milan Radaković, upriličio je prijem kako bi im čestitao na rezultatima.
Na Olimpijadi, održanoj u Vranju od 9. do 15. maja, učestvovalo je oko 20 učenika iz ove škole, od ukupno 206 đaka osnovnih i srednjih škola iz Grada Zrenjanina, dok su se svi oni takmičili u konkurenciji od 7.000 đaka iz čitave Srbije.
Po osvojenom broju odličja, Zrenjaninska gimnazija je zauzela drugo mesto, sa osvojenih 6 medelja, odmah posle OŠ „Petar Petrović Njegoš”, koja je osvojila njih 7.
– Dva zlata osvojili su karatisti Đorđe Salapura i Nikola Mančev, dok su srebrne medalje u istom sportu doneli Vukašin Stojšin i Marina Radičević – rekao je Vladimir Aracki, profesor Zrenjaninske gimnazije koji je i vodio karatiste na Olimpijadu u Vranju.
Takmičari iz Zrenjaninske gimnazije takmičili su se pored karatea i u stonom tenisu, plivanju i streljaštvu.
Nikola Aćin osvojio je treće mesto u trci na 100 metara leđno, dok je bronzu uzeo i Leonard Poša, koji je plivao 100 metara prsno. Sa njima je bio profesor fizičkog Ivan Mošorinski. Stonosere je vodila profesorica Gordana Gigić Janić, dok je ekipu koja se nadmetala u streljaštvu predvodio profesor Slavko Đurin.
Ističući da se za ovo takmičenje pripremala veoma ozbiljno, ali i da je do sada osvajala brojne medalje u karateu, Marina Radičević, inače članica „Zadrugara” iz Lazareva, je rekla da su za uspeh zaslužni kako svakodnevni treninzi tako i upornost i marljivost. Sa time se složio i Đorđe Salapura, koji je takođe napomenuo da su se za ovo takmičenje pripremali još intenzivnije nego za neka prethodna, jer se Olimpijske igre ipak održavaju svake četiri godine.
S.Vorkapić