USPEH ZRENjANINCA RADISLAVA MIHAJLOVA U AKROBATSKOJ VOŽNjI MOTOCIKLA

Rame uz rame sa najboljim vozačima

  • Spremao se na obilaznici prema Beogradu. Iako taj poligon nije odgovarajući za treninge, jedini je na kojem može da vežba

Naš sugrađanin Radislav Mihajlov (24) osvojio je deveto mesto na Svetskom prvenstvu „Stunt grand prix” u slobodnom stilu akrobatske vožnje motocikla. Takmičenje je održano početkom jula u poljskom Bidgošču, a on se nadmetao u najjačoj klasi, do 600 kubika.
– Deveto mesto je veliki uspeh ako uzmemo u obzir pad u kvalifikacijama. Raduje me to što sam pokazao sebi i drugima da mogu da se nosim sa svetskim asovima. Konkurencija je bila jaka, startovalo je 20 vozača iz Poljske, Rusije, Japana, Litvanije – kaže Mihajlov.
Spremao se na obilaznici prema Beogradu. Ističe da taj poligon nije odgovarajući za treninge, ali je jedini na kojem može da vežba, pa je prinuđen da improvizuje rute. Radislav vozi motor marke „kawasaki zx6r 636”, a na pitanje kako se opredelio baš za ovaj sport odgovara:
– Gledajući starije vozače, rekao sam sebi: hoću to da naučim.
Naš sagovornik je u nižim kategorijama bio prvak Hrvatske, Bugarske i Mađarske. U klasi 600 kubika osvojio je treće mesto u Austriji, sedmo u Litvaniji, a prošle godine je zabeležio jednu pobedu u Mađarskoj. Zanimalo nas je i kakvi su mu dalji planovi, s obzirom na to da završava studije – poslovnu ekonomiju.
– Trenutno sam potpuno posvećen ovom sportu. Treniram naporno i na motoru i u teretani. Želja mi je da se ogledam na najjačim takmičenjima u Evropi i ostvarim što bolje rezultate – navodi Mihajlov i kaže da su mu porodica i prijatelji najveća podrška.

  • NEMA MESTA ZA STRAH
    – Ne bojim se vožnje, jer da imam strah ne bih mogao da vozim motor. Ako počnete da se pitate šta može da se desi, onda to više nije za vas. Kada uvežbavam neki novi trik, prvih par puta mi nije svejedno, jer ne znam šta će se desiti… Postoji neka posebna vrsta straha koja je pozitivna, tera me na oprez i na neki način me štiti – ističe hrabri mladić.

I. Isakov