USPEŠNA GODINA ŽKK PROLETER

Dolazi vreme ženske košarke
Na kraju 2016. godine u ŽKK Proleter 023 sumirali su učinak svih klupskih selekcija. U klubu su zadovoljni ostvarenim, pa najavljjuju da će 2017. godina u Zrenjaninu biti u znaku ženske košarke.
Seniorke su jesenji deo sezone završile sa samo jednim porazom, pa dele prvo i drugo mesto na tabeli A grupe Druge lige. Zrenjaninke imaju velike šanse da na kraju prvenstva budu i prve i da se kroz plej of domognu i plasmana u najviši rang.
Prvi čovek struke i kluba Marko Marinkov kaže da je to samo deo onoga na šta su ponosni, jer Proleter 023 ima takmičarske selekcije u svim uzrastima – od mlađih pionirki do juniorki i što su u svim ligama u samom vrhu. Juniorke su sa samo jednim porazom trenutno druge u ligi Vojvodine, dok su kadetkinje, pionirke i mlađe pionirke vodeće u svojim ligama. Ukupno su sve selekcije postigle 46 pobeda u 50 susreta, a pionirke su i dalje neporažene.
Marinkov ističe i vrlo dobar i kvalitetan rad trenera Božidara Tapavičkog u školi košarke koja je klupski prioritet i iz koje potiču mlade košarkašice koje nose igru svih selekcija kluba.
G. NOVAKOVIĆ