UZ PESMU I PLES ISPRAĆENA JOŠ JEDNA GENERACIJA MATURANATA IZ POLjOPRIVREDNE ŠKOLE

Đački rastanak na pragu zrelosti

Ukupno 137 đaka završnih razreda srednje Poljoprivredne škole proslavilo je maturu u četvrtak, 15. juna, najpre priredbom u dvorištu škole, a potom i u restoranu „Bečkerek”.
Veče je bilo posvećeno maturantima pet odeljenja: III5 – rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike, IV1– poljoprivredni tehničari, IV2 – veterinarski tehničari, IV3 – tehničari hortikulture, IV4 – tehničari pejzažne arhitekture. Njih su kroz srednjoškolsko školovanje pratili razredne starešine Zlatko Markov, Sandra Stijepić, Branko Pavlović, Natalija Aćin i Ivana Kuručev.
Pod vedrim nebom, uz povetarac, otpočeo je u školskom dvorištu raznovrstan umetnički program koji su pripremili učenici Škole uz pomoć svojih nastavnika. Valentina Jankulov otpevala je „Stand by me” uz pratnju Miroslave Marčete na gitari, a na svečanosti je prvi put nastupila i grupa pevača Škole, koju je pripremio profesor Vladimir Prvulović. Nju su činile učenice, koje su pevale izvorne pesme i sevdalinke. Izvođači na priredbi nisu bili samo đaci, već je nastupao i hor koji su činili profesori i zaposleni u Školi. Pored pesme, bilo je i glume i igre. Učenici su izvanredno izveli kratak skeč na temu banatskog seoskog života, sa karakterističnim otegnutim naglaskom, pa se publika glasno smejala. Igrao se i folklor na koreografiju koju je osmislila jedna od učenica, a nešto kasnije uz zvuke Valcera br. 2 Dmitrija Šostakoviča, učenici i profesor Zlatko Markov plesali su u parovima. Najvažnije je ostalo za kraj – priznanja najboljim đacima koja su im dodelili njihove razredne starešine.
Matursko veče je već treću godinu zaredom besplatno za sve maturante Poljoprivredne škole, jer su, kako objašnjava direktorka Škole Milica Damjanović Tomin, učenici to zaslužili budući da su doprinosili budžetu Škole obavljajući praktičnu nastavu na školskim parcelama.

DSC_0872

DSC_0894

DSC_0888

DSC_0875

 

DSC_0901

 

 

 

fotka uz antrfileVUKOVCI, SPORTISTA I ĐAK GENERACIJE
Vukovci su Dragica Kaurin IV1, Danijela Kaurin IV1, Valentina Jankulov IV2 i Snežana Đorđević IV3. Sportista generacije je Antonija Flaman iz IV1, a đak generacije je Slobodan Vučetić, takođe iz IV1.

ako moze da stane-kao detalj

DSC_0833 .

Milana Maričić
FOTO: Ivan Pančić