MATURANTI MEDICINSKE ŠKOLE, GENERACIJA 2013-2017, PROSLAVILI USPEŠAN KRAJ ŠKOLOVANjA

Na pragu novog poglavlja života

Još jednu uspešnu generaciju budućih lekara, farmaceuta, medicinskih i ginekološko-akušerskih sestara, njih 175 đaka, ispratili su ponosni roditelji i kolektiv Medicinske škole na put ideala, za koji su pokazali spremnost. Doterani maturanti u svečanim haljinama i odelima, veseli i izbuđeni, poslednji put su zajedno prodefilovali na završnoj priredbi u Kulturnom centru, u petak, 16. juna.
Direktorka Škole Sanja Necin izrazila je posebno zadovoljstvo što baš oni ispraćaju u svet jednu generaciju vrednih, pametnih i obrazovanih mladih ljudi. Od svoje generacije oprostili su se plesom, recitacijama, pesmama uz pratnju gitare, a proslavu su nastavili u Hotelu „Vojvodina”.

1. IV-1

2. IV-2

3. IV-3

4. IV-4

5. IV-5

6. IV-6
– Opšti uspeh šest odeljenja je vrlo dobar (4,48), a na maturskom ispitu, generacija učenika 2013-2017, pokazala je zavidan odličan uspeh sa prosečnom ocenom 4,56 – s ponosom je istakla Sanja Necin u obraćanju maturantima i dodala da se nada da će svi poneti lepe uspomene i rado sećanje ma vreme koje su proveli u Školi.
Ove godine Medicinsku školu završilo je 15 nosilaca diplome „Vuk Karadžić”. Izvanredni, talentovani učenici Školu su predstavljali na takmičenjima iz anatomije, biologije, istorije, zdravstvene nege, sporta, na kojima su osvajali nagrade. Među njima su se najviše istakle Milica Perin (IV-5), osvojivši treće mesto na republičkom takmičenju iz anatomije i okružnom takmičenju iz biologije, a poslednje dve godine je pobeđivala u kuglanju, kao i Jelena Petrović ( IV-1), koja je bila prva na republičkom takmičenju iz anatomije, a plasirala se i na republičko takmičenje iz biologije. Jelena se sve četiri godine isticala svojim znanjem, te je ponela titulu đaka generacije.

8. Jelena Petrovic djak generacije ako zatreba
PORUKA ĐAKA GENERACIJE

– Velika mi je čast što sam izabrana za đaka generacije. Kao što smo i sami primetili, vreme jako brzo prolazi. Posle četiri godine zatvaramo jedno poglavlje života i počinjemo novo. Svakako ćemo pamtiti naše srednjoškolske dane po svemu lepom. Stekli smo mnogo znanja, praktičnih veština i najvažnije od svega, naučili smo mnogo životnih lekcija koje nosimo sa nama u dalji život. Hvala svakom profesoru na tome, a posebno hvala razrednoj starešini prof. Anđeli Marković, što je ovaj put, dug četiri godine, prepešačila sa nama i uz nas. Mlađim generacijama poručujem da od početka imaju zacrtan cilj, za koji je potrebno puno rada, truda i odricanja, a najviše upornosti, jer jedino tako uspeh neće izostati – rekla je Jelena Petrović.
Razredne starešine:
IV-1 – Anđela Marković (medicinska sestra – tehničar)
IV-2 – Ivana Slankamenac (medicinska sestra – tehničar)
IV-3 – Predrag Tanacković (medicinska sestra – tehničar)
IV-4 – Vesna Vitomir (ginekološko-akušerska sestra)
IV-5 – Jelena Aćimov (farmaceutski tehničar)
IV-6 – Gabriela Mezei Njergeš (medicinska sestra – tehničar na mađarskom jeziku)

 

I. ISAKOV