PREDSEDNIK OPŠTINE SEČANJ: Dezinformacije o merama populacione politike

Predrag Rađenović, predsednik Opštine Sečanj uputio je sugrađane da precizne informacije u vezi sa projektom “Mere populacione politike” potraže na zvaničnom sajtu Opštine, umesto da veruju neproverenim tvrdnjama objavljenim na „Fejsbuku”, a tiču se navodnog prava na određen iznos novca za treće dete.

– Naša komisija za populacionu politiku je konkurisala i odobreno nam je 7,6 miliona dinara i uz naše učešće od 1,2 miliona dinara predviđena sredstva će se utrošiti samo na pojedine stavke kompletnog konkursa i to: U okviru mera usklađivanja rada i roditeljstva, ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta i snižavanje psihološke cene rodititeljstva. Odobreno je 5 miliona dinara za poboljšanje rada Predškolske ustanove i uvođenje novih oblika rada-jasleni uzrast. U okviru mera promocije reproduktivnog zdravlja adolescenata, populaciona edukacija i aktiviranje lokalne samouprave odobreno je 500 hiljada dinara za izradu edukativnog materijala, namenjenog adolescentima u cilju očuvanja njihovog reproduktivnog zdravlja i u okviru mera borbe protiv neplodnosti i putu ka zdravom meterinstvu, u iznosu od 2,1 milion dinara za povećanja broja pokušaja biomedicinski potpomognute oplodnje van prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja – istakao je Rađenović, i dodao da je Opština Sečanj konkurisala za sve okvire navedene u konkursu, da su odobrena samo navedena sredstva, da neće odustati i da će nastaviti sa inicijativom da se dodatna sredstva obezbede u narednom periodu – ističe u današnjem saopštenju Predrag Rađenović.

Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji za 2017. godinu je overen 20. juna 2017. godine u Beogradu, između Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, koji zastupa ministarka prof. dr Slavica Đukić Dejanović, i Opštine Sečanj koju zastupa predsednik Opštine Predrag Rađenović.

radjenovic predsednik SO_Secanj_3