VEČERAS U ZRENJANINU: Počinje sedmi Korzo fest

-Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija „Korzo fest”, koja se ovog leta po sedmi put održava u Zrenjaninu (ove godine u nadležnosti Grada Zrenjanina), počinje večeras i potrajaće do 15. jula, a program će se održavati četvrtkom, subotom i nedeljom – saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Kako je rekao pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Simo Salapura, predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije, „Korzo fest” je zbog svog sadržaja i značaja od ove godine uvršten u gradske manifestacije koju će realizovati Turistička organizacija u saradnji sa svojim partnerima. On se zahvalio svima učesnicima, pozvao sugrađane da dođu na manifesatciju i izrazio nadu da ćemo imati „lepo i ispunjeno leto”.

Direktor Turističke organizacije Zrenjanina, Zoran Ljubotina, istakao je da je „Korzo fest” postao turistički proizvod i informisao da će se programi održavati na četiri lokacije: kod zgrade Dunav osiguranja, bivše Robne kuće, ispred Vodotornja i na platou Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”.

Prema rečima Marjana Rončevića, koordinatora manifestacije, posetioce očekuje niz zabavnih, kulturno-umetničkih i sportskih dešavanja za sve generacije.

Generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković, je rekla da je posebno zadovoljna što će ove godine priliku da se predstave imati i članice ovog Saveza.

Milan Bjelogrlić, direktor Narodne biblioteke biblioteke „Žarko Zrenjanin“ je informisao da će svakog petka na platou ispred ove ustanove biti program „Sećanja”, a već sutra uveče u 20 časova je na programu„Zrenjaninski Amarkord” Dragana Zečevića Pavlova.

U sklopu večerašnjeg programa “Korzo festa ispred Dunav osiguranja je koncert Folklora KTC „Bantska odiseja” iz Novog Miloševa i KUD „Bašaid” iz Bašaida. Ispred zgrade bivše Robne kuće je Likovna radionica Viorela Flore, a ispred Vodotornja „Mini gitarijada“, na kojoj nastupaju Dejan Cukić i bend „Hadži prodane duše“.

 

B. Jajić

Foto J. Njegović Drndak