UŽAS U ŽITIŠTU: Ubijeno pet osoba, mnogo ranjenih

U Žitiištu, sat i po nakon ponoći, u jednom od lokalnih kafića, dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo pet građana, a oko 20 ljudi je ranjeno. Kako je saopštila policija, Žitištanin Z.S. (36) ušao je u kafić i ispalivši više hitaca iz automatskog oružja ubio svoju suprugu ali i još četiri osobe, a mnoge goste lokala ranio.

Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište, jutros je izrazio žaljenje zbog tragičnog događaja. Kako nezvanično saznajemo, u Žitište je jutros stigao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

rsz_wp_20160702_07_30_00_pro

Kako je saopšteno iz zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, šest ranjenih u pucnjavi je poslato na lečenje u Novi Sad i Beograd, a osam je operisano u Zrenjaninu i nalaze se van životne opasnosti.

-Kolima Hitne pomoći je oko 2 sata nakon ponoći počelo dopremanje Žitištanaca ranjenih vatrenim oružjem. Za nekoliko minuta je Urgentni centar primio 23 ljudi, i mogu da kažem da je došlo 30 medicinara više da bi se svi ranjeni zbrinuli navreme. Po dolasku smo mogli da kontatujemo da su tri pacijenta umrla – rečeno je jutros u zrenjaninskoj bolnici.

Z.D.