VAKCINISANO HILJADU ZRENJANINACA U JEDNOM DANU: Do sada dato 33 hiljade doza

Prema najnovijim podacima Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov” juče je u Zrenjaninu broj vakcinisanih u jednom danu po prvi put premašio cifru od hiljadu i ukupno je neku od doza vakcine primilo 1.079 građana. Među njima je bilo 180 bez prethodnog zakazivanja, koji su vakcinu kineskog proizvođača „Sinofarm” primili na punktu u hali „Medison”. Kako je saopšteno na sajtu Grada Zrenjanina, na punktovima u hali i u objektu nekadašnje Specijalističke poliklinike juče je dato 653 „Sinofarm” vakcina i 426 proizvođača „Fajzer”.

Odziv građana, koji su došli da prime vakcinu bez prethodnog zakazivanja, juče je bio veći od očekivanog, i u takvoj situaciji bio je formiran duži red, navode nadležni. Imunizacija građana koji se danas vakcinišu bez prethodne najave obavlja se vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm”.

Imunizacija se u Zrenjaninu vrši na punktovima u hali sportova „Medison”, gde takođe dolaze i građani koji su se prijavili putem portala eUprava i čija imunizacija se odvija po ustaljenom redosledu.

Grad Zrenjanin apeluje na građane koji su se u velikom broju odazvali pozivima za vakcinaciju bez prethodne najave da budu strpljivi, da poštuju odvojene redove i ne stvaraju nepotrebne gužve na samim ulazima u halu. Akcija imunizacije bez prethodne najave nastavljena je i danas i za tu namenu predviđen je veći broj vakcina u odnosu na jučerašnji.

Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov” i Grad Zrenjanin do sada su u najboljem redu organizovali masovnu imunizaciju stanovništva i od početka tog posla, 7. januara, zaključno s jučerašnjim podacima, dato je ukupno 33 hiljade doza vakcina (19.921 primo doza i 12.997 revakcinisanih), a za potrebe grada dopremljena je 34.851 doza vakcina sva četiri proizvođača.

Grad Zrenjanin još jednom ukazuje da postupa isključivo po spiskovima koje mu svakodnevno dostavlja eUprava Vlade Srbije, odnosno Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. Na osnovu istih spiskova obavlja se i distribucija cepiva ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje, odnosno Domu zdravlja i određuje proizvođač.

Izvor: Grad Zrenjanin