VATROGASNI DOM ZRENJANIN: Uručena nova oprema

U krugu Vatrogasnog doma u Zrenjaninu juče je održana svečanost na kojoj su čelnici Grada Zrenjanina i Vatrogasnog saveza Srbije uručili nove komplete opreme predstavnicima svih dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije Grada Zrenjanina. Uz prisustvo predstavnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP Srbije u Zrenjaninu, komplete opreme dobrovoljnim vatrogascima su uručili gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je odličnu saradnju Grada Zrenjanina sa dobrovoljnim vatrogascima i Vatrogasnim savezom Srbije i pohvalio rad doborovoljnih vatrogasnih društava.

– Ponosan sam što imamo 23 doborovoljna vatrogasna društva, što imamo dvadeset jedno vozilo u svakom trenutku spremno za intervenciju i takav broj vatrogasnih vozila nema ni jedan grad. U fazi nabavke su još dva vozila, tako da će svako vatrogasno društvo imati svoje vozilo i mislim da su oni ozbiljna pomoć profesionalnim vatrogascima koji su sjajni, i to je nešto što ističemo kao dobro. Oni nas čuvaju u letnjem periodu, ali i kad su druge nedaće u pitanju, setite se intervencija naših vatrogasaca kada su bile poplave širom Srbije, kada su veliki pljuskovi prvo zovemo vatrogasce, tako da sam veoma ponosan što svako selo ima svoje dobrovoljno vatrogasno društvo – naglasio je gradonačelnik.

Jedan od dokaza dobre organizovanosti zrenjaninskih vatrogasaca je i taj što je predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin upravo naš sugrađanin. On se nakon svečanosti i uručenja kompleta opreme prvo zahvalio Pokrajini i Gradu Zrenjaninu na izdvojenim sredstvima za ovu namenu.

– Za 352 kompleta koje je gradonačelnik danas uručio našim dobrovoljnim vatrogasnim društvima izdvojeno je 10 miliona dinara i to su podsticajna sredstva kakvih u ovakvom obimu nije ih bilo u poslednjih pet decenija i sigurno da nam mnogo znače. Naš gradski vatrogasni savez je među sredinama u Srbiji koje su dobile najviše donacija te vrste. Grad Zrenjanin poznat je dobrovoljnom vatrogatsvu, imamo 23 dobrovoljna vatrogasna društva, što nas čini vodećim gradom u Srbiji po organizaciji. Ukupno je na teritoriji Grada Zrenjanina oko 3000 dobrovoljnih vatrogasaca, a na teritoriji Republike Srbije oko deset hiljada, te se i po tome može sagledati dobra organizovanost i masovnost u našoj sredini – naglasio je Dragan Ćapin.

Kabinet gradonačelnika