VELIKI USPEH VANJE NIKOLIĆA, MLADOG TENISERA ZRENJANINSKOG GALEBA 1890, NA PRVENSTVU DRŽAVE

Forhendom krčio put do vicešampionske titule

Mladi zrenjaninski teniser Vanja Nikolić je 15. januara osvojio drugo mesto na prvenstvu Srbije za igrače do 12 godina, a već dva dana kasnije vredno je trenirao na terenu u balonu TK Galeb 1890. Kaže, nije imao vremena da proslavi svoj najveći uspeh. U mislima je već u Češkoj, gde će kao član reprezentacije 31. januara učestvovati na Zimskom kupu Evrope.
Dvoransko prvenstvo države, koje je organizovao Teniski savez Srbije, odigrno je na terenima TK Trim u Beogradu. Vanja je bio četvrti nosilac, a do finala nije izgubio ni set. U borbi za prvo mesto bolji od njega bio je Mihailo Topić (6:4, 6:2).
Pre nego što je preneo utiske sa turnira, Vanja se zahvalio svom treneru Gajici Matanoviću, kondicionom treneru Vukosavi Đapić Atanacković i roditeljima na podršci koju mu daju.
– Bio sam siguran u sebe pre početka turnira, mi učesnici se znamo, a većinu njih sam i ranije pobeđivao. Malu tremu sam imao u polufinalu kada sam pobedio drugog nosioca, ponosan sam na taj meč. Prvenstvo je održano na tvrdoj podlozi na kojoj sam pre toga dva puta igrao, ali više volim šljaku – kaže Vanja Nikolić i dodaje da jedva čeka mečeve u Češkoj jer se do sada nije takmičio na turnirima u inostranstvu.
Vanja je učenik petog razreda OŠ „Dr Jovan Cvijić”. Osim obaveza u školi ima pet teniskih i dva kondiciona treninga nedeljno.
– Nemam mnogo slobodnog vremena. Kada dođem iz škole, uradim domaći, a onda žurim na trening. Posle imam kondicionu pripremu ili časove engleskog – kaže mladi šampion.
Vanja voli da igra agresivan tenis, trudi se da napada, a najjači udarac mu je forhend i naglašava da mu se sviđa kako ga izvodi austrijski teniser Dominik Tim, koji kao i Vanja, najradije igra na šljaci.

  • REZULTATI ZA PONOS
    – Vanjin uspeh nije iznenađenje, on je i do sada imao izvrsne rezultate i bio među najboljima u generaciji. Talentovan je, pametan, odgovoran, vredan i lepo vaspitan. Sada, osim Zorana Ludoškog imamo još jednog reprezentativca. Pre njih to su bili Luka Jovanović i Dejana Radanović. Galeb nastavlja sa dobrim rezultatima i u ovako teškim vremenima, kada se broj dece u Klubu sveo na dvadesetak od nekadašnjih stotinak. I u celoj Srbiji manje je dece u tenisu, mada su časovi tenisa tek malo skuplji od fudbala ili košarke – ističe trener Gajica Matanović.

 

  • VANJA U REPREZENTACIJI
    Plasmanom u finale državnog prvenstva, Vanja Nikolić je postao i član reprezentacije Srbije za tenisere do 12 godina. Sa dvojicom saigrača on će 31. januara u Češkoj nastupiti u kvalifikacijama Zimskog evropskog prvenstva. Srbija se takmiči u grupi sa Andorom, Belgijom, Bugarskom, Gruzijom, Mađarskom, Luksemburgom i Češkom.

Milana Maričić