VIRUS KORONA UBRZANO UZIMA DANAK

Stalni porast broja obolelih

Epidemiološka situacija u Zrenjanionu je znatno pogoršana, na šta ukazuje sve veći broj pacijenata obolelih od kovid infekcije, koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović”. Prema podacima Republičkog zavoda za javno zdravlje, broj novozaraženih u našem gradu na dnevnom nivou veći je od 50. U ambulanti Infektivnog odeljenja svakog dana se pregleda i po 100 pacijenata, od toga je prvih pregleda skoro 60.
Oglasio se prošle nedelje i direktor Bolnice dr Igor Kitaresku: – Bolnički kapaciteti su za sada dovoljni da zbrinemo pacijente koji stalno pristižu. Ukupan broj postelja namenjenih bolesnicima obolelim od kovid infekcije je 150. U Bolnicu se smeštaju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Raste i broj obolelih kojima je potrebna mehanička disajna potpora.
– Broj zaraženih medicinskih radnika trenutno je jednocifren, tome je doprinela pravovremena i adekvatna vakcinacija, a jedan broj njih preležao je koronu i na taj način stekao imunitet – dodao je direktor Bolnice dr Igor Kitaresku, uz apel da se građani pridržavaju svih epidemioloških mera i prijave se za vakcinaciju.

L. Z.