VIŠE OD 700 TRKAČA UČESTVOVALO JE NA ZRENJANINSKOM MARATONU

Nikša Papić prvi prošao kroz cilj

Naš grad je u nedelju bio domaćin još jedne značajne sportske manifestacije – „Zrenjaninskog maratona”. Pobedio je naš sugrađanin Nikša Papić koji je deonicu od 42,195 km pretrčao za 2 sata 53 minuta i 23 sekunde. Drugoplasirani je Dalibor Jovičić (2:57:31), a treći je Dragan Mladenović (3:08:35). Četvrto mesto pripalo je Zrenjanincu Luki Čanjiju, članu Atletskog kluba As 023 (3:16:54).
Takmičenje je organizovao „Maraton tim”, uz podršku Grada Zrenjanina i brojnih sponzora, a trčalo je više od 700 atletičarki i atletičara, rekreativaca, osoba sa invaliditetom i dece.
– Oko 15 godina bavim se trčanjem, a 2019. godine sam poslednji put nastupio na maratonu. Imao sam u karijeri i boljih rezultata na toj deonici, ali sam zadovoljan jer sam nastupio i pobedio pred svojim sugrađanima koji su mi dali snažnu podršku. Imam mnogo razloga da budem srećan – rekao je Nikša Papić,član zrenjaninskog „Maraton tima”.
U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Slađana Dečermić (3:42:35),  druga je bila Tanja Grahovac (3:52:32), a treća Lenka Šćepanović (4:18:29). U polumaratonu (21,1 km) pobedio je Novica Stojanović, iza njega se plasirao Vladimir Jozić, a potom sledi Branislav Živić. Kod dama šampionka je Sandra Uzelac, drugoplasirana je Mima Despić, a treća je kroz cilj prošla Jasna Magdić.
Najmasovnija je bila trka zadovoljstva na sedam kilometara. Pobednik je Marko Đurkin, vicešampion je Mile Pavlov, a treće mesto je pripalo Branislavu Nikoliću. Vesna Bogišić je pobednica u ženskoj konkurenciji, iza njen su Aleksandra Burkanović i Tanja Vasić. U štafetnoj trci 3 puta 7 km pobednik je AK Apatin, druga je ekipa Žandarmerija 1, a treći je tim „Za Bokija”. U trci za osobe sa invaliditetom učestvovalo je oko 20 takmičara.

  • STIGLI SMO DO CILjA
    Organizatori ističu da su zadovoljni brojem učesnika, kao i potporom koju su trkači imali tokom cele trase „Zrenjaninskog maratona”.
    – Uz mnogo uložene energije, podrške prijatelja, sponzora i lokalne samouprvae stigli smo do cilja. Trudićemo se da svake godine unapređujemo manifestaciju – rekao je Vladimir Stanar iz „Maraton tima”.

 

  • ZA NURDOR 176.000 DINARA
    Gradonačelnik Simo Salapura je, pozdravljajući učesnike, istakao da Zrenjanin nije samo grad sporta, već i sredina poznata po horovima, mostovima, uspešnim mladim ljudima, a sada i po maratonu. On je trkačima poželeo uspešan dan i lepo druženje, a organizatorima je zahvalio što manifestacija ima i humanitarni aspekt.
    Za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sakupljeno je od sponzora, prijatelja i startnina 176.000 dinara. Osim toga, pešački prelaz poznat kao vaj-faj prilagođen je osobama sa invaliditetom i smetnjama u kretanju, kako bi staza maratona bila po meri svih učesnika. „Maraton tim” će takođe, u saradnji sa RB Medical, donirati uređaje za merenje krvnog pritiska odeljenju medicine sporta Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov” i Crvenom krstu Zrenjanin.

D. Petrović