PRIZNANjA ZA SPORTISTE: Pehari za najuspešnije

Glasanje za najbolje sportiste, ekipe i trenere list „Zrenjanin“ ove godine organizovao je 65. put, a naši čitaoci su 15. godinu zaredom birali najbolje. Ovoga puta na listi su bili oni koji su imali zapažene rezultate u 2020. godini.
Svečana dodela pehara i nagrada, koje je obezbedio naš sponzor Zlatara „Ormai“, održana je danas u sali zrenjaninskog Pozorišta gde su se okupili oni koji su zaslužili laskava priznanja koja su im uručili Biljana Mandić, urednica sportskih strana lista Zrenjanin, Damir Petrović, naš novinar i saradnik Rajko Petrović, tiražista u našoj medijskoj lući i predsednik Sportskog saveza Grada Zrenjanina i Dalibor Bubnjević, direktor NIP „Zrenjanin a.d. i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“.
U konkurenciji seniorki najuspešnija je Nevena Džamić, odbojkašica Klek Zrenjanina, drugoplasirana je Biljana Kiradžijeva, atletičarka AK As 023, a treće mesto pripalo je Ljiljani Frenc, kuglašici Kristala. Kod seniora najviše glasova je dobio Mateja Petrović, odbojkaš OK Klek Srbijašume, Aleksa Gaćinović, rukometaš Proletera, a trećeplasirani je Srđan Marić, karatista Banatskog cveta (245).
Andrea Sremac, atletičarka AK As 023 najuspešnija je u kategoriji mladih sportistkinja, drugo mesto osvojila je Renata Bodo, kuglašica Kristala, a treća je Dunja Sikima, atletičarka  Banata. U konkurenciji mladih sportista pobednik je Zoran Ludoški, teniser Galeba, drugi je Justin Cvetkov, plivač Proletera i atletičar AK As 023, a trećeplasirani je Matija Šimon, odbojkaš Klek Srbijašume.
Među ženskim ekipama pobednice su odbojkašice ŽOK Klek Zrenjanin, druge su rukometašice Proletera, a treće  mesto pripalo je kuglašicama Kristala. Kod muških ekipa prvi je Odbojkaški klub Klek Srbijašume, drugi je Rukometni klub Proleter, a treći Rvački klub Proleter.
U konkurenciji trenera najviše glasova osvojila je Aleksandra Šutović iz Aikido kluba Tisa, drugoplasirani je Zoran Ateljević, OK Klek Srbijašume, a treće mesto je zauzeo Zoran Pavlović, ŽOK Klek Zrenjanin.
B. M.