VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA NUDI YANIMLJIVE PROGRAME SVOJIM STUDENTIMA

Pogodnosti za studiranje uz rad u našem gradu

Mnogo je zaposlenih ljudi koji imaju potrebu za usavršavanjem, a do sada nisu bili u mogućnosti da usklade svoje lične obaveze i obavezu da redovno prate predavanja po klasičnom konceptu obrazovanja. Visoka tehnička škola strukovnih studija (VTŠSS) u Zrenjaninu je prepoznala ovaj problem i za kandidate koji su u radnom odnosu organizuje studije uz rad, prema aktuelnom zakonu.
Studiranje uz rad na VTŠSS u Zrenjaninu prilagođeno je zaposlenim licima, koja zbog svojih profesionalnih obveza nisu u mogućnosti da pohađaju predavanja u toku radne nedelje i zato se nastava izvodi petkom poslepodne i subotom. Na taj način studenti studija uz rad mogu sebi priuštiti kvlitetno obrazovanje uz najmanje troškove.
Apsolventi na VTŠSS u Zrenjaninu koji su redovni studenti, a u radnom su odnosu, Milica Ivanić (tehničar u laboratoriji u „Marbo produktu”), Nebojša Vilotijević (tehnički savetnik za pekarstvo u „Puratosu”), Tijana Cvetković (vojni policajac u 5. Bataljonu vojne policije), Uroš Bugarinović (kontrolor kvaliteta u plastifikaciji aluminijuma u „Hempo” d.o.o.) i Biljana Gucul (referent kontrole kvaliteta u fabrici ulja „Banat” a.d.), su izjavili da je teško uskladiti studije sa poslom, ali da su profesori imali maksimalno razumevanje, te im je omogućeno da kroz individualne konsultacije lakše savladaju gradivo i uspešno studiraju.
M. B.